Οργανισμός Ισλαμικής Συνεργασίας: Έκτακτη συνάντηση των 57 μελών την Τετάρτη 7 Αυγούστου

by admin
2 views

Όπως αναφέρουν τα ισπανικά πρακτορεία ειδήσεων, οι υπουργοί Εξωτερικών των 57 χωρών μελών του Οργανισμού Ισλαμικής Συνεργασίας (OIΣ) θα πραγματοποιήσουν έκτακτη συνάντηση την Τετάρτη, 7 Αυγούστου, για να αντιμετωπίσουν τα «εγκλήματα του Ισραήλ», όπως τη δολοφονία του πολιτικού αρχηγού της Χαμάς, Ισμαήλ Χανίγια και επιθέσεις κατά της κυριαρχίας του Ιράν». Σύμφωνα με ανακοίνωση του OIΣ, στη συνάντηση θα συζητηθούν «τα συνεχιζόμενα εγκλήματα της ισραηλινής κατοχής κατά του παλαιστινιακού λαού, συμπεριλαμβανομένης της δολοφονίας του κ. Ismail Haniyeh (…) και των επιθέσεων της κατά της κυριαρχίας της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν». όπου ο ηγέτης της Χαμάς σκοτώθηκε σε επίθεση που αποδίδεται στο Ισραήλ.

Ανταπόκριση: Δώρα Μακρή

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία της Γενικής Γραμματείας του OIC στη σαουδαραβική πόλη Τζέντα, σύμφωνα με την ανακοίνωση, η οποία όμως δεν διευκρινίζει εάν θα πραγματοποιηθεί με τηλεδιάσκεψη όπως γίνεται συνήθως σε αυτού του είδους τις έκτακτες συνεδριάσεις του οργανισμού. Η πρόσκληση έρχεται λίγες μέρες αφότου ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών, Αλί Μπαγκερί Κάνι, ζήτησε συνάντηση των αρχηγών της διπλωματίας του ισλαμικού κόσμου για να «αξιολογηθεί και να καταδικαστεί» η δολοφονία του Χανίγια, κάτι που αποκάλεσε «δειλή και τρομοκρατική ενέργεια» του Σιωνιστικού καθεστώτος» και για το οποίο ζήτησε να «λογοδοτήσει το Ισραήλ.”

Η δολοφονία της Χαμάς στην Τεχεράνη, την οποία δεν έχει αναλάβει το Ισραήλ, οδήγησε το Ιράν να υποσχεθεί μια σκληρή απάντηση κατά του εβραϊκού κράτους, σε μια περίοδο μέγιστης έντασης εν μέσω αυξανόμενων φόβων ότι αυτό θα οδηγήσει σε περιφερειακό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, τονίζεται από τα ισπανικά ειδησεογραφικά πρακτορεία. Η λιβανέζικη σιιτική ομάδα Χεζμπολάχ, στενός σύμμαχος του Ιράν, ορκίστηκε επίσης εκδίκηση για τη δολοφονία του ανώτατου στρατιωτικού της διοικητή, Φουάντ Σουκρ, σε βομβαρδισμό την περασμένη εβδομάδα στη Βηρυτό που ανέλαβε την ευθύνη το Ισραήλ, ενώ οι αντάρτες Χούτι της Υεμένης υποσχέθηκαν επίσης αντίποινα για τον θάνατο του Χανίγια και του ισραηλινού βομβαρδισμού πριν από δύο εβδομάδες.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ