Ομιχλώδες το πολιτικό σκηνικό στη Γαλλία – Διαδηλώσεις, δηλώσεις και καχυποψία

by admin
2 views

Την ώρα που δεκάδες χιλιάδες Γάλλοι κατέβηκαν τους δρόμους του Παρισιού και όλων των μεγάλων πόλεων διαδηλώνοντας κατά της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος Μακρόν καλεί τους πολίτες να χρησιμοποιήσουν την ψήφο τους με σύνεση επικαλούμενος τη κρίσιμη καμπή στην οποία βρίσκεται η χώρα και προειδοποιώντας ότι οι αντίπαλοί του, τους οποίους αποκαλεί «τα δύο άκρα», δεν είναι έτοιμοι να κυβερνήσουν και παρουσιάζουν προγράμματα μη ρεαλιστικά κι επικίνδυνα για την οικονομία.

Στο στρατόπεδο της ακροδεξιάς, ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης Ζορντάν Μπαρντελά δηλώνει πανέτοιμος να γίνει πρωθυπουργός και να πάρει τη σκυτάλη διοργάνωσης των Ολυμπιακών Αγώνων και αναμοχλεύει τα βασικά αντανακλαστικά της κομματικής του βάσης με εξαγγελίες για αύξηση της αγοραστικής δύναμης και περιορισμό της μετανάστευσης.

Σχεδόν ένα 24ωρο πριν από τη λήξη της προθεσμίας για την υποβολή υποψηφιοτήτων για τις εκλογές τα κόμματα παραμένουν σε εσωτερικό αναβρασμό. Ο ακροαριστερός Μελανσόν αποκλείει από το ψηφοδέλτιο τους επικριτές του.

Ο πρώην πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ δηλώνει ότι θα είναι υποψήφιος αναστατώνοντας του Σοσιαλιστές που θέλουν νέα σελίδα. Και το δεξιό κόμμα του Ρεπουμπλικάνων είναι βυθισμένο στην αβεβαιότητα μετά την απόφαση του Δικαστηρίου που ακύρωσε την καθαίρεση του προέδρου Ερίκ Σιοτί που οδηγεί το κόμμα σε διάσπαση ανακοινώνοντας συμμαχία με τη Λεπέν και το Μπαρντελά.

Η χαοτική κατάσταση και η θλιβερή εικόνα που παρουσιάζουν τα παραδοσιακά κόμματα επωφελούν την Λε Πεν και τον Μακρόν, ο οποίος εκμυστηρεύτηκε οτι αφού προετοίμαζε τις πρόωρες εκλογές εδώ και εβδομάδες, πέταξε τη χειροβομβίδα στα πόδια των αντιπάλων του.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ