Ομάδα με παρόν και μέλλον

by admin
1 views

Ο ελληνικός στίβος, σε μια από τις καλύτερες εμφανίσεις του στην ιστορία της διοργάνωσης και στην καλύτερη από το 2004 και τους Αγώνες της Αθήνας, κατάφερε να βρεθεί στην 21η θέση στον πίνακα των μεταλλίων με ένα χρυσό κι ένα χάλκινο μετάλλιο. Με μια ομάδα παλαιών και κυρίως νέων αθλητών και αθλητριών, που θα βρίσκονται στο προσκήνιο για πολλά χρόνια.

Ο μεγαλύτερος όγκος της αποστολής ταξίδεψε για το Παρίσι στις 20 Ιουλίου με τους αθλητές και τις αθλήτριες να πραγματοποιούν την τελική τους προετοιμασία στο Αντονί σε ιδανικές συνθήκες.

Ομάδα με παρόν και μέλλον
(EUROKINISSI)

Ο Μίλτος Τεντόγλου ήταν και πάλι ο μεγάλος πρωταγωνιστής της ελληνικής ομάδας, καθώς κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο μήκος με 8,48 μ. και υπερασπίστηκε το χρυσό του μετάλλιο. Ο θρύλος του αγωνίσματος σε μία ακόμη διοργάνωση έδειξε πόσο σπουδαίος αθλητής είναι και πως παρότι βρίσκεται αρκετά χρόνια στην κορυφή του αγωνίσματος έχει ακόμη πολλά να δώσει στον παγκόσμιο αθλητισμό.

Ομάδα με παρόν και μέλλονΟμάδα με παρόν και μέλλον
(EUROKINISSI)

Το δεύτερο ελληνικό μετάλλιο ήρθε από τον Εμμανουήλ Καραλή, τον πλέον ανερχόμενο άλτη του επί κοντώ, που στα 25 του χρόνια βρήκε το δρόμο του και δείχνει ικανός να είναι για χρόνια στην κορυφή του αγωνίσματος. Ο Καραλής κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο με 5,90 μέτρα.

Για πρώτη φορά από το 2004 η Ελλάδα είχε συνολικά επτά προκρίσεις σε τελικούς, με μια μικρή αριθμητικά ομάδα αθλητών και αθλητριών.

Ομάδα με παρόν και μέλλονΟμάδα με παρόν και μέλλον
(EUROKINISSI)

Η Κατερίνα Στεφανίδη στον 19ο τελικό της ζηλευτής καριέρας της κατέλαβε την ένατη θέση άλμα στα 4,70 μ., σε έναν τελικό, που παρότι μετείχαν 19 άτομα οι επιδόσεις πήγαν αρκετά υψηλά. Η κορυφαία Ελληνίδα αθλήτρια όλων των εποχών μετείχε για τέταρτη φορά σε Ολυμπιακούς Αγώνες και για τρίτη σε τελικό μετά το χρυσό το 2016 και την τέταρτη θέση το 2021.

Ομάδα με παρόν και μέλλονΟμάδα με παρόν και μέλλον
(EUROKINISSI)

Η Ελίνα Τζένγκο στα 22 της χρόνιας, στο ντεμπούτο της στη διοργάνωση κατέλαβε την ένατη θέση (61,85 μ.) και έκανε την αρχή μια μία ακόμη πιο λαμπρή πορεία, ενώ στην ένατη θέση ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση και η Τατιάνα Γκούσιν με 1,86 μέτρα.

Στον τελικό της σφυροβολίας μετείχε ο Χρήστος Φραντζεσκάκης, με 73,34 μ. επίδοση που τον έφερε στην 12η θέση. Ο Φραντζεσκάκης είναι αθλητής για περισσότερα μέτρα και ικανός να διεκδικήσει στο εγγύς μέλλον καλύτερα πλασαρίσματα. Στον τελικό του επί κοντώ προκρίθηκε και η Αριάδνη Αδαμοπούλου, που ωστόσο δεν μπόρεσε να αγωνιστεί λόγω θλάσης. Ο Μιχάλης Αναστασακάκης (σφυροβολία) μπορεί σε αυτή τη διοργάνωση να μην έριξε τα μέτρα που του αναλογούν (70,14 μ., 29ος), ωστόσο είναι σίγουρο πως στο εγγύς μέλλον θα επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός. Ντεμπούτο στη διοργάνωση έκανε και η Παναγιώτα Δόση στο ύψος, που ακυρώθηκε στον προκριματικό.

Κοντά στις επιδόσεις της βρέθηκε η Σταματία Σκαρβέλη, που έμεινε οριακά εκτός τελικού (17η στο σύνολο με 69,38 μ.), ενώ πολύ καλή εμφάνιση πραγματοποίησε και η βενιαμίν της ελληνικής αποστολής, Πολυνίκη Εμμανουηλίδου, που πέρασε ένα γύρο στα 200 μ. και έφτασε στα ημιτελικά.

Ομάδα με παρόν και μέλλονΟμάδα με παρόν και μέλλον
(EUROKINISSI)

Ιδιαίτερης σημασίας ήταν η παρουσία της Αντιγόνης Ντρισμπιώτη στα 20χλμ. βάδην, στην τελευταία της συμμετοχή – όπως δήλωσε η ίδια – σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Σε μια χρονιά με πολλά προβλήματα η αθλήτρια κατάφερε να περάσει τη γραμμή τερματισμού σκεπασμένη με την ελληνική σημαία και βαθιά συγκινημένη.

Τα δύο μετάλλια της χώρας είναι η καλύτερη συγκομιδή από το 2004, δεδομένο του τα μετάλλια της χώρας μας ήταν από ένα το 2016 (Στεφανίδη), 2021 (Τεντόγλου).

Ενδιαφέρον έχει και η λίστα με τις παρουσίες στους τελικούς, οι οποίες αποτυπώνονται στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ