«Ολυμπισμός και Ολυμπιακή Εκεχειρία, ο αθλητισμός στην υπηρεσία της ειρήνης»: Εκδήλωση και συναυλία στις 15/5 στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

by admin
1 views

Εκδήλωση με θέμα «Ολυμπισμός και Ολυμπιακή Εκεχειρία, ο αθλητισμός στην υπηρεσία της ειρήνης» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 15 Μαΐου στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η οποία πραγματοποιείται υπό την αιγίδα των Μόνιμων Αντιπροσώπων της Ελλάδας και της Γαλλίας στην UNESCO Γιώργου Κουμουτσάκου και Φιλίπ Φρανκ, θα μεταδοθεί μήνυμα του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη ενώ παρόντες θα είναι η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού και Ολυμπιακών Αγώνων Αμελί Ουντεά- Καστερά καθώς και ο Έλληνας υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.

Η εκδήλωση θα κλείσει με συναυλία του Δημήτρη Παπαδημητρίου.

«Ολυμπισμός και Ολυμπιακή Εκεχειρία, ο αθλητισμός στην υπηρεσία της ειρήνης»: Εκδήλωση και συναυλία στις 15/5 στην έδρα της UNESCO στο Παρίσι

Εκεί θα εκτελεσθούν πάλι οι πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις του Δημήτρη Παπαδημητρίου που γράφηκαν και εκτελέστηκαν στην Ολυμπία και το Καλλιμάρμαρο, αλλά και αυτές που πρωτοακούστηκαν στην ιερή Δήλο προς τιμήν του Απόλλωνος και της Αρτέμιδας.
 
Από γαλλικής πλευράς θα ακουστούν τα αρχαιοελληνικής έμπνευσης αριστουργήματα για πιάνο του Eric Satie Gymnopedies 1,2 και Gnosiennes 1. Σολίστ στο πιάνο θα είναι η διεθνούς φήμης πιανίστα Νεφέλη Μούσουρα.
 
Το μέρος των έργων του Δημήτρη Παπαδημητρίου θα εκτελέσει η ειδικά συσταθείσα «Ολυμπιακή Ορχήστρα» υπό την διεύθυνση του Μάρκελου Χρυσικόπουλου με ερμηνευτές τους: Μπάμπη Βελισσάριο, Βερόνικα Δαβάκη, Άρτεμη Μπόγρη και τον  ηθοποιό Δημήτρη Μαγγίνα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ