Ολυμπιακοί Αγώνες 2024: Ακραία καιρικά φαινόμενα στο Παρίσι – Ακατάλληλα τα νερά του Σηκουάνα λόγω βροχών

by admin
1 views

Δεν έχουν τέλος τα προβλήματα για τους διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι. Μετά τη βροχή που ταλαιπώρησε θεατές και αθλητές στην τελετή έναρξης, νέα πρόκληση αποτελούν τα εναλλασσόμενα ακραία καιρικά φαινόμενα που ταλαιπωρούν αθλητές, θεατές και κατοίκους στην γαλλική πρωτεύουσα.

Ήδη σε μετεωρολογικό συναγερμό έχει τεθεί ευρύτερη περιοχή του Παρισιού, ενώ ακατάλληλα παραμένουν τα νερά του ποταμού Σηκουάνα, με αποτέλεσμα να αναβληθεί ο προγραμματισμένος αγώνας Τριάθλου Ανδρών.

Η απότομη άνοδος της θερμοκρασίας επηρεάζει τους επισκέπτες αλλά και τους κατοίκους της γαλλικής πρωτεύουσας. Η γαλλική μετεωρολογική υπηρεσία εξέδωσε σύσταση για περιορισμό των εξόδων τις πιο ζεστές ώρες της ημέρας και για συνεχή ενυδάτωση.

Την ίδια στιγμή, καταιγίδες αναμένεται να πλήξουν το Παρίσι τις επόμενες ώρες με σημαντικές βροχοπτώσεις και  με πιθανή χαλαζόπτωση, όπως προειδοποιεί η μετεωρολογική υπηρεσία της Γαλλίας. Κατά τόπους αναμένονται ριπές ανέμου από 60 έως 80km/h, ενώ τοπικά προβλέπονται ριπές ανέμου άνω των 100km/h.

Νωρίτερα, αναβλήθηκε το τρίαθλο ανδρών, που ήταν προγραμματισμένο να ξεκινήσει σήμερα το πρωί λόγω της ποιότητας του νερού στον Σηκουάνα από τις βροχοπτώσεις της Παρασκευής και του Σαββάτου.

Επίσης οι δύο προπονήσεις «εξοικείωσης» στον Σηκουάνα που είχαν προγραμματιστεί για την Κυριακή και την Δευτέρα, ακυρώθηκαν λόγω ρύπανσης.

Παράλληλα οι ειδικοί εκτός από την ακραία ζέστη προειδοποιούν και για τις περιβαλλοντικές συνθήκες που επηρεάζουν τους αθλητές.

Εάν η ποιότητα του Σηκουάνα παραμείνει ανεπαρκής, θα δοθεί νέα αναβολή για την Παρασκευή, άλλη μια «ημέρα έκτακτης ανάγκης», διευκρινίζουν οι διοργανωτές, των οποίων προτεραιότητα είναι η υγεία των αθλητών.

Εκτός από τους αθλητές του τριάθλου που η ομοσπονδία τους είναι έξαλλη με την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με το Σηκουάνα, ήταν πεπεισμένοι ότι ήταν ριψοκίνδυνη απόφαση να βουτήξουν στα νερά του Σηκουάνα.

Δείχνουν υπομονή αλλά εξελίσσεται σε θρίλερ η κατάσταση με το τρίαθλο που μπορεί να γίνει δίαθλο στο τέλος αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.

Όμως οι θεατές είναι σε μια πολύ όμορφη ατμόσφαιρα ένα τέτοιο παράδειγμα είναι οι ξένοι αστυνομικοί που έχουν έρθει να βοηθήσουν τις γαλλικές αστυνομικές δυνάμεις- οι οποίοι δεν μπορούν να περιπολούν χωρίς την παρουσία Γάλλου αστυνομικού – και ο κόσμος τους προσεγγίζει και βγάζει σέλφι μαζί τους.

Ανταπόκριση – Παρίσι: Θωμαΐς Παπαιωάννου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ