Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης βλάβης στον καταθληπτικό αγωγό στην Ε.Ο. Αθηνών

by admin
1 views

Στην ΕΟ Αθηνών βρέθηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αργύρης Κοπάνας προκειμένου να διενεργήσει αυτοψία στο έργο αποκατάστασης της βλάβης του καταθλιπτικού αγωγού. Ο κ. Κοπάνας δήλωσε ότι «με γοργούς ρυθμούς ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης της βλάβης στον αγωγό μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων, με την τοποθέτηση ειδικού τεμαχίου από χάλυβα στο σημείο της διαρροής. Την Παρασκευή θα δοθεί η εθνική οδός στην κυκλοφορία, δηλαδή 2 ημέρες νωρίτερα από την αρχική πρόβλεψη».
Ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ που συνοδευόταν από το γενικό διευθυντή, Δημήτρη Κουτσιφέλη, υπογράμμισε ακόμη, τα εξής: «Οι θεομηνίες Daniel & Elias, επέφεραν σημαντικά προβλήματα. Μεταξύ αυτών και η ρευστοποίηση του εδάφους, στην περιοχή της διαδρομής του αγωγού μεταφοράς επεξεργασμένων λυμάτων από την εγκατάσταση στο σημείο εκβολής στο Αγκίστρι και συγκεκριμένα από την γέφυρα Αλυγαρορέματος μέχρι την συμβολή της Αθηνών με την Ηρώων Πολυτεχνείου. Η διαφοροποίηση της ευστάθειας του εδάφους έχει επιφέρει μέχρι και σήμερα δυο βλάβες στον αγωγό. Η πρώτη βλάβη επισκευάστηκε ενώ η επισκευή της δεύτερης ολοκληρώνεται σήμερα. Λόγω της μεγάλης πιθανότητας εμφάνισης και επόμενων βλαβών στον αγωγό η ΔΕΥΑΜΒ ήδη έχει αιτηθεί χρηματοδότηση για την αντικατάσταση του τμήματος αυτού του αγωγού.

Ολοκληρώνονται οι εργασίες αποκατάστασης βλάβης στον καταθληπτικό αγωγό στην Ε.Ο. Αθηνών

Η δαπάνη αποκατάστασης της προηγούμενης βλάβης στοίχισε 70.000 ευρώ και όχι 500.000 ευρώ όπως αναφέρει εντελώς ψευδώς κάποιο δημοσίευμα, ενώ το κόστος της τελευταίας βλάβης θα είναι πολύ χαμηλότερο.
Όπως ορίζουν οι περιβαλλοντικοί όροι κατά το διάστημα που ο αγωγός μεταφοράς των επεξεργασμένων λυμάτων είναι εκτός λειτουργίας για τις ανάγκες επισκευής της βλάβης, το επεξεργασμένο λύμα διοχετεύεται στον χείμαρρο Ξηριά.
Από τις συνεχείς αναλύσεις παρακολούθησης του επεξεργασμένου λύματος προκύπτει ότι είναι απολύτως σύμφωνο με τα όρια εξόδου της νομοθεσίας, τόσο στις φυσικοχημικές όσο και στις μικροβιολογικές παραμέτρους, οπότε δεν υπάρχει καμία επιβάρυνση στο περιβάλλον.
Τα δεδομένα των αναλύσεων αποστέλλονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ