Οκτώ μετάλλια κατέκτησαν οι Έλληνες ιστιοπλόοι στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 και 470 junior της Θεσσαλονίκης

by admin
1 views

Στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα 420 και 470 Junior, που ολοκληρώθηκε στη Θεσσαλονίκη με διοργανωτή τον Ν.Ο.Θ, οι Έλληνες ιστιοπλόοι κατέκτησαν 4 χρυσά και 4 ασημένια μετάλλια!

Αν μη τι άλλο εκπληκτικός απολογισμός που ήρθε να προστεθεί στα 12 μετάλλια (4 χρυσά, 6 ασημένια και 2 χάλκινα) που κατέκτησαν οι αθλητές και οι αθλήτριές μας στο παγκόσμιο πρωτάθλημα Techno της Ουγγαρίας.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο η Ελλάδα είναι παγκόσμια δύναμη στις κατηγορίες της Ανάπτυξης, διότι σε όλους τους σημαντικούς διεθνείς αγώνες η μία επιτυχία διαδέχεται την άλλη.

Στα 420, τα ILCA 4, τα Techno και τα Όπτιμιστ η χώρα μας διαθέτει αυθεντικά ταλέντα που με την απαραίτητη καθημερινή δουλειά και τα διαδοχικά προπονητικά καμπ που διοργανώνει η Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία έχουν ανέβει στο υψηλότερο επίπεδο και το μέλλον τους ανήκει, με βασικό στόχο τη μεγάλη διάκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λος Άντζελες.
Στον αγώνα της Θεσσαλονίκης για μία ακόμα φορά οι Ιακωβίνα Κερκέζου- Δανάη Γιαννούλη έδειξαν την τεράστια κλάση τους.

Κατέκτησαν 4 μετάλλια. Δύο χρυσά στα Junιor γυναικών και δύο ασημένια στην γενική βαθμολογία.
Θυμίζουμε ότι μέσα στο 2024 τα χρυσά κορίτσια μας κατέκτησαν το παγκόσμιο πρωτάθλημα στη Βραζιλία, το παγκόσμιο πρωτάθλημα Νεότητας στην Ιταλία και το ασημένιο μετάλλιο στο πρωτάθλημα Ευρώπης στη Σλοβενία!!! Καταπληκτικές αθλήτριες…

Τα άλλα 4 μετάλλια ήταν στην κατηγορία U17 των 420. Οι Σωκράτης Χαμαριάς- Ιάσων Ξύπας ανέβηκαν στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου και οι Ίωνας Σταμάτιος Στρωματιάς- Κωνσταντίνος Οδυσσέας Πηγής πήραν την 2η θέση. Τα δύο μας σκάφη έκαναν έναν εκπληκτικό αγώνα και δικαιώθηκαν.//ΔΜ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ