Οι πνιγμοί στη Μάγχη αποτυγχάνουν να αποτρέψουν τους απελπισμένους μετανάστες

by admin
1 views

Η θλιβερή κατάληξη στη Μάγχη την Τρίτη της Κούρδισσας μητέρας με τα τρία μικρά παιδιά ανέδειξε την απελπισία των μεταναστών και τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν στα χέρια των διακινητών. Αυτή η ιστορία δεν σταμάτησε, ακόμα μια  βάρκα που σύμφωνα με δημοσιογράφους του BBC, προσπάθησε  να πάρει περισσότερους επιβάτες κοντά στην πόλη Wimereux. Αν και η γαλλική αστυνομία έφτασε στο σημείο, δεν κατάφερε να αποτρέψει την αναχώρηση της βάρκας με πάνω από 40 άτομα, που ρίσκαραν  τη ζωή τους για να περάσουν στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η ιστορία της Κούρδισσας μητέρας είναι μόνο μία από τις πολλές, που αποκαλύπτουν τις σκληρές συνθήκες που βιώνουν οι μετανάστες και πόσο απελπισμένοι είναι για μια καλύτερη ζωή.

Μετανάστευση

Ο Κιρ Στάρμερ αμέσως μόλις ανέλαβε τα καθήκοντά του, εξοστράκισε το σχέδιο Ρουάντα της προηγούμενης κυβέρνησης και επανεξετάζει τις μεταναστευτικές πολιτικές της χώρας, ξεκινώντας από πιθανές αλλαγές στη διαδικασία αίτησης ασύλου, συμπεριλαμβανομένης της επεξεργασίας αιτήσεων εκτός Ηνωμένου Βασιλείου. Στην ευρωπαϊκή σύνοδο, τόνισε τη σημασία της καταπολέμησης των κυκλωμάτων διακίνησης ανθρώπων και ανακοίνωσε στενότερη συνεργασία με την Europol. Παράλληλα, αντιμετωπίζει πίεση να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που διασχίζουν τη Μάγχη, με πάνω από 10.000 άτομα να έχουν επιχειρήσει τη διέλευση φέτος.

Από τον Μάρτιο του 2023, περίπου 40.000 άνθρωποι έχουν εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω μη νόμιμων ή παράτυπων διαδρομών. Αυτή η εκτίμηση περιλαμβάνει 643 άτομα που έφτασαν με μικρές βάρκες μεταξύ 7 και 31 Μαρτίου 2023, και 30.973 άτομα που εισήλθαν μέσω όλων των παράτυπων διαδρομών από την 1η Απριλίου έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023.

Λονδίνο – Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ