Οι λόγοι που δεν πρέπει να πίνεις καφέ πριν το σεξ

by admin
3 views

Πριν το σεξ, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορεί να κάνει ο κάθε άνθρωπος για το εαυτό του, όπως το να βάλει μουσική και να χαλαρώσει. Τα τρόφιμα και τα ποτά παίζουν επίσης ρόλο. Μπορεί να έχεις μάθει να αποφεύγεις κάποια λαχανικά πριν από το σεξ ή να περιορίζεις το αλκοόλ. Όσον αφορά τα ποτά, ο καφές έχει ενδιαφέρον καθώς κάποιοι ειδικοί λένε να τον αποφεύγεις πριν από το σεξ. Το αν είναι καλό ή όχι για σένα να πίνεις καφέ πριν το σεξ, εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες, όπως θα δεις παρακάτω.
Ο καφές μπορεί να προκαλέσει πεπτική δυσφορία σε ορισμένα άτομα

Η καφεΐνη και τα οξέα του καφέ, όπως το χλωρογενικό οξύ, μπορούν να προκαλέσουν πεπτική δυσφορία σε μερικούς ανθρώπους. Η καφεΐνη αυξάνει τις συσπάσεις στο γαστρεντερικό σου σύστημα, γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι πίνουν καφέ για να βοηθηθούν στη ρύθμιση του εντέρου τους.

Ωστόσο, για άτομα με ευαίσθητο στομάχι, αυτό μπορεί να είναι προβληματικό, ειδικά πριν από το σεξ. Κάποιοι, όπως όσοι έχουν γαστρίτιδα, μπορεί να νιώσουν καούρα λόγω της αυξημένης παραγωγής στομαχικών οξέων. Άλλοι μπορεί να έχουν διάρροια αν πίνουν περισσότερο από 2 φλιτζάνια καφέ.

Άτομα με γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση (GERD), σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου (IBS) ή άγχος πρέπει επίσης να είναι προσεκτικά. Ο καφές μπορεί να επιδεινώσει τα συμπτώματά τους και να τους αποτρέψει από την απόλαυση του σεξ. Επίσης, αυτό που προσθέτεις στον καφέ έχει σημασία. Αν έχεις δυσανεξία στα γαλακτοκομικά, μπορεί να έχεις αέρια, φούσκωμα και διάρροια.

Μπορεί η κατανάλωση καφέ πριν από το σεξ να κάνει την πράξη πιο ευχάριστη;

Υπάρχουν διάφορες απόψεις για το πώς ο καφές μπορεί να αυξήσει τη σεξουαλική διάθεση. Μερικές από αυτές στηρίζονται στην επιστήμη, ενώ άλλες όχι τόσο πολύ. Αυτό μπορεί να συμβαίνει γιατί η καφεΐνη ενεργοποιεί το νευρικό σύστημα και σε κάνει να νιώθεις ξύπνια/-ος και γεμάτη/-ος ενέργεια. Το σεξ απαιτεί αντοχή, και ο καφές πριν το σεξ με αυτή την έννοια μπορεί να βοηθήσει. Μια μελέτη του 2012 έδειξε ότι η τακτική κατανάλωση καφέ συνδέεται με υψηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης στους άνδρες, κάτι που βοηθά στη σεξουαλική διάθεση. Μια άλλη μελέτη του 2015 έδειξε ότι οι άνδρες που έπιναν 2-3 φλιτζάνια καφέ καθημερινά είχαν λιγότερες πιθανότητες να έχουν στυτική δυσλειτουργία.

Κάποιοι ειδικοί δεν πιστεύουν ότι η καφεΐνη μπορεί να προσφέρει τέτοια αποτελέσματα, ενώ άλλοι βλέπουν δυνατότητες. Άλλος ειδικός λέει ότι η καφεΐνη σε μικρές δόσεις στενεύει τα αιμοφόρα αγγεία, ενώ σε μεγάλες δόσεις τα διευρύνει, βελτιώνοντας τη ροή του αίματος, κάτι που μπορεί να βοηθήσει στη σεξουαλική διέγερση και τους οργασμούς. Ωστόσο, αυτό δεν είναι αποδεδειγμένο από την επιστήμη.

Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ