Οι εκπρόσωποι της Χαμάς και της Φατάχ θα συναντηθούν στη Μόσχα με στόχο την ενότητα

by admin
0 views

Ο Παλαιστίνιος πρέσβης στη Ρωσία, Abdel Hafeez Nofal, αποκάλυψε ότι «εκπρόσωποι των κινημάτων Χαμάς και Φατάχ ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν συνάντηση στη Μόσχα». Οι λεπτομέρειες θα συζητηθούν μετά τις συνομιλίες στο Πεκίνο.

Σε συνέντευξή του στη ρωσική εφημερίδα «Izvestia»,  είπε ότι «σχετικά με τις επικείμενες συναντήσεις στη ρωσική πρωτεύουσα, είναι βέβαιο ότι θα πραγματοποιηθούν σύντομα, γιατί η Μόσχα ήταν και παραμένει αναπόσπαστο μέρος της παλαιστινιακής συμφιλίωσης και κάνει μεγάλες προσπάθειες  για αυτό το σκοπό» 

Ο Παλαιστίνιος διπλωμάτης  σχολίασε επίσης  πως είναι ήδη καιρός να συζητήσουμε λεπτομερώς αυτό το θέμα και αυτό το ερώτημα θα τεθεί μετά τη συνάντηση στο Πεκίνο.”

Εκπρόσωποι διαφόρων παλαιστινιακών κινημάτων συναντήθηκαν για διαβουλεύσεις στη Μόσχα την 1 και 2 Μαρτίου για να ξεπεράσουν τους εσωτερικούς διχασμούς.

Η ρωσική πλευρά παρείχε την πλατφόρμα της για μια συνάντηση αντιπροσώπων από τις ομάδες που συνδέονται με την Οργάνωση για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης, συμπεριλαμβανομένης της Φατάχ, εκτός από την Χαμάς και την Ισλαμική Τζιχάντ.  Συνολικά, απεσταλμένοι από περισσότερες από 10 οργανώσεις έφτασαν στις διαπραγματεύσεις.

Οι παλαιστινιακές φατρίες επιβεβαίωσαν τότε σε τελική δήλωση σχετικά με τη συνάντηση τους:

 «Οι συναντήσεις θα συνεχιστούν στους επόμενους γύρους διαλόγου, για να επιτευχθεί μια συνολική εθνική ενότητα που θα περιλαμβάνει όλες τις παλαιστινιακές δυνάμεις και φατρίες στο πλαίσιο της Οργάνωσης για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης».

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ