ΟΗΕ – Αμπάς: Σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ – Δεν αξίζει να είναι μέλος του ΟΗΕ

by admin
1 views

Το Ισραήλ «δεν αξίζει να είναι μέλος» του ΟΗΕ, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς στην ομιλία του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ, απευθύνοντας έκκληση: «Σταματήστε τη γενοκτονία, σταματήστε να στέλνετε όπλα στο Ισραήλ».

«Αυτή η τρέλα πρέπει να σταματήσει. Όλος ο κόσμος είναι υπεύθυνος για όσα υποφέρει ο λαός μας στη Γάζα και στη Δυτική Όχθη», τόνισε ο Αμπάς, σχεδόν έναν χρόνο μετά την έναρξη του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας.

«Το Ισραήλ, που αρνείται να εφαρμόσει τα ψηφίσματα των Ηνωμένων Εθνών, δεν αξίζει να είναι μέλος αυτού του διεθνούς οργανισμού», είπε παράλληλα, εκφράζοντας τη λύπη του που οι ΗΠΑ εμποδίζουν την ένταξη της Παλαιστίνης στον ΟΗΕ, που έχει προς το παρόν καθεστώς παρατηρητή.

Επιτέθηκε πολυάριθμες φορές στο Ισραήλ, το οποίο για άλλη μια φορά κατηγόρησε για «κατοχή» και «γενοκτονία» στα παλαιστινιακά εδάφη. «Η κατοχή θα τελειώσει, θα τελειώσει, θα τελειώσει», είπε.

Παράλληλα δήλωσε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα πρέπει να ασκήσει την πλήρη δικαιοδοσία της στη Λωρίδα της Γάζας και σε όλα τα συνοριακά περάσματα, συμπεριλαμβανομένης της Ράφα. Ο Αμπάς τόνισε ότι το όραμα της Αρχής για τη μεταπολεμική Γάζα περιλαμβάνει την παροχή βοήθειας βοήθειας εκεί, την πλήρη αποχώρηση των Ισραηλινών από τη Γάζα και την επιστροφή των εκτοπισμένων Παλαιστινίων στα σπίτια τους.

Ο Παλαιστίνιος πρόεδρος επανέλαβε το κάλεσμά του και της διεθνούς κοινότητας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με στόχο μια «λύση δύο κρατών», μια διαδικασία που είχε παγώσει.

Ο Αμπάς επιτέθηκε επίσης στις ΗΠΑ, τον στρατιωτικό και διπλωματικό σύμμαχο του Ισραήλ, που συνεχίζει να παρέχει δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια, μεταξύ άλλων για την επίθεση στη Λωρίδα της Γάζας.

Η Ουάσινγκτον «παρείχε στο Ισραήλ θανατηφόρα όπλα που χρησιμοποιεί για να σκοτώσει χιλιάδες αθώους αμάχους, γυναίκες και παιδιά», τόνισε ο Αμπάς, καταλήγοντας ότι «αυτό ενθαρρύνει το Ισραήλ να συνεχίσει την επιθετικότητά του».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ