Οδοιπορικό ΕΡΤΝews στο Τελ Αβίβ: «Κουρασμένοι» οι Ισραηλινοί μετά από δέκα μήνες πολέμου

by admin
2 views

Το σημερινό κλίμα στο Τελ Αβίβ, όπως και σε πολλές άλλες περιοχές του Ισραήλ, αντανακλά την συνεχή ένταση και αβεβαιότητα που βιώνει η χώρα λόγω των γεωπολιτικών συνθηκών και των συνεχιζόμενων συγκρούσεων στην περιοχή. Ο πληθυσμός έχει συνηθίσει σε έναν βαθμό την απειλή και την προοπτική επιθέσεων, κάτι που έχει διαμορφώσει την ψυχολογία και την καθημερινότητά τους.

Καθημερινότητα υπό Απειλή

Οι Ισραηλινοί πολίτες, έχοντας περάσει από πολλαπλές συγκρούσεις και έχοντας βιώσει την αίσθηση της απειλής για δεκαετίες, έχουν αναπτύξει έναν τρόπο ζωής που συνδυάζει την επιφυλακή με την κανονικότητα. Οι πυραυλικές επιθέσεις και οι προειδοποιήσεις για πιθανές επιθέσεις είναι κάτι που αντιμετωπίζουν σχεδόν καθημερινά, και έτσι η ζωή συνεχίζεται με την ίδια σχεδόν ρουτίνα.

Δημοσκοπήσεις και Κοινή Γνώμη

Η πρόσφατη δημοσκόπηση που αναφέρεται δείχνει πως το 48% των Ισραηλινών προκρίνουν ένα προληπτικό χτύπημα. Αυτή η τάση καταδεικνύει μια διάθεση για δραστικά μέτρα κατά της Χεζμπολάχ και του Ιράν, θεωρώντας ότι μόνο έτσι θα εξασφαλιστεί η μακροχρόνια ασφάλεια της χώρας. Η συσσώρευση κούρασης από τον συνεχιζόμενο πόλεμο είναι εμφανής και συμβάλλει σε αυτή την άποψη.

Η Ψυχολογία των Πολιτών

Μιλώντας με τον κόσμο, καταγράφεται μια έντονη αίσθηση κόπωσης από τον συνεχή πόλεμο. Οι Ισραηλινοί έχουν μάθει να ζουν με την απειλή, αλλά η παρατεταμένη κατάσταση δημιουργεί ψυχολογική επιβάρυνση και ενισχύει την επιθυμία για μια μόνιμη λύση.

Αποστολή Ισραήλ: Κωστής Κωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ