Οδεύει προς Γκινγκάμπ η Μπρεστ για τα ματς του Champions League

by admin
0 views

Το στάδιο «Φρανσί-λε-Μπλε» της πόλης δεν καλύπτει τις προδιαγραφές της UEFA, κυρίως γιατί οι τρεις από τις τέσσερις εξέδρες του γηπέδου είναι κατασκευασμένες με τέτοιο τρόπο, που δεν συμμορφώνεται με τις επιταγές της ευρωπαϊκής συνομοσπονδίας. Χρόνος ανακατασκευής δεν υπάρχει και η UEFA έχει ξεκαθαρίσει από τα τέλη Απριλίου, μετά τη σχετική αυτοψία, ότι, αν η Μπρεστ επιλέξει να χρησιμοποιήσει τη φυσική έδρα της, θα μπορεί να φιλοξενήσει μέχρι 5.000 θεατές.

Ο γαλλικός σύλλογος πρέπει να δηλώσει ως τις 22 Μαΐου στην UEFA την έδρα που προτίθεται να χρησιμοποιήσει και, παρότι δεν υπάρχει ακόμη οριστική απόφαση, ο δήμαρχος της πόλης έδωσε την… είδηση. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, αργά τη νύχτα της Κυριακής προς Δευτέρα, ο Φρανσουά Κιγιάντρ επιβεβαίωσε ότι η καταρχήν σκέψη της Μπρεστ είναι να «μετακομίσει» στο γήπεδο «Ρουντουρού» της γειτονικής Γκινγκάμπ. Μάλιστα, ο δήμαρχος της Μπρεστ ανέφερε ότι είχε ήδη μιλήσει τηλεφωνικά λίγο νωρίτερα με τον ομόλογό του της Γκινγκάμπ, δείχνοντας ότι οι επαφές των δύο πλευρών βρίσκονται σε προχωρημένο στάδιο.

Η έτερη λύση ήταν το -μεγαλύτερο σε χωρητικότητα- «Ροαζόν Παρκ» της Ρεν, το οποίο είναι διαθέσιμο, από τη στιγμή που η τοπική ομάδα δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Όμως, η εγγύτητα της Γκινγκάμπ στην έδρα της ομάδας, είναι αυτή που γέρνει την… πλάστιγγα υπέρ του «Ρουντουρού».

Ο σύλλογος της Βρετάνης έχει καταρτίσει εδώ και χρόνια ένα πλάνο κατασκευής νέου γηπέδου στην πόλη, χωρητικότητας 15.000 θεατών, οι εργασίες κατασκευής του οποίου προβλέπεται να αρχίσουν το 2025 και δεν θα έχουν ολοκληρωθεί πριν το 2027.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ