Ξεκίνημα με φαβορί – www.ertsports.gr

by admin
0 views

Έχοντας καταλάβει τις δύο πρώτες θέσεις της κανονικής περιόδου (και ταυτόχρονα εξασφαλίζοντας το πλεονέκτημα έδρας), οι δύο ομάδες βρίσκονται αντιμέτωπες με αντιπάλους που πέτυχαν υπέρβαση φτάνοντας ως την τετράδα. Συγκεκριμένα, οι “ερυθρόλευκοι” θα αντιμετωπίσουν τον -πέμπτο της κανονικής περιόδου- Παναθηναϊκό και ο ΝΟΒ τον -έκτο- ΠΑΟΚ, σε σειρές που κρίνονται στις δύο νίκες, και είναι τα απόλυτα φαβορί για να προκριθούν στους τελικούς.

Για τον Ολυμπιακό, βέβαια, ο αντίπαλος ίσως να μην είχε έτσι κι αλλιώς μεγάλη σημασία. Πέραν του ότι είναι κατά γενική ομολογία η κορυφαία ελληνική ομάδα (και μία από τις καλύτερες στην Ευρώπη), οι Πειραιώτες βρίσκονται και σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση, καθώς μάλιστα πλησιάζει το μεγάλο ραντεβού του Final-4 του Champions League, στη Μάλτα. Την περασμένη εβδομάδα κατέκτησαν το Κύπελλο, κερδίζοντας τα τρία ματς της τελικής φάσης με μέση διαφορά 11 τερμάτων, και τίποτα δεν φαίνεται ικανό να τους σταματήσει από το 12ο συνεχόμενο πρωτάθλημα.

Στο άλλο ζευγάρι των ημιτελικών, το βασικό ζητούμενο είναι η Βουλιαγμένη θα καταφέρει να ξεπεράσει τις δύο διαδοχικές αποτυχίες της, με τον αποκλεισμό από την Πριμόριε Ριέκα στα προημιτελικά του Euro Cup (παρά το +5 του πρώτου αγώνα στη Βάρη) και την ήττα από τον Απόλλωνα στον προημιτελικό του Κυπέλλου. Αν η ομάδα του Βλάντιμιρ Βουγιασίνοβιτς επανέλθει στα γνώριμα επίπεδα, δεν αναμένεται να αντιμετωπίσει προβλήματα απέναντι στον ΠΑΟΚ, τον οποίο στην Α΄ φάση του πρωταθλήματος νίκησε 16-11 στη Θεσσαλονίκη και 16-13 στο Λαιμό. Αν, όμως, ο ΝΟΒ εμφανίσει το κακό αγωνιστικό πρόσωπο των δύο τελευταίων αγώνων, ο “Δικέφαλος του Βορρά” θα είναι εκεί για να διεκδικήσει την ευκαιρία του. Άλλωστε, κανείς δεν του έδινε τύχη και στη σειρά με τον Απόλλωνα Σμύρνης, όπου οι “ασπρόμαυροι” έκαναν τη μεγάλη έκπληξη και με 2-0 νίκες πέρασαν στην τετράδα.

Σημειώνεται ότι το δεύτερο ματς της σειράς αυτής, θα γίνει την Κυριακή (18/5) στο Εθνικό κολυμβητήριο της Θεσσαλονίκης, αντί για το Ποσειδώνιο, που φιλοξενεί το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα κολύμβησης.

Τις ίδιες ημέρες διεξάγονται και οι αναμετρήσεις για τις θέσεις 5-8, όπου Απόλλωνας Σμύρνης και Πανιώνιος, που έπεσαν θύματα έκπληξης στους προημιτελικούς είναι τα φαβορί απέναντι σε Περιστέρι και Υδραϊκό αντίστοιχα, δηλαδή τις δύο ομάδες που προέρχονται από τα play-in. Οι αγώνες κατάταξης είναι πιθανό να δώσουν το τελευταίο εισιτήριο για το Euro Cup (εφόσον η Ελλάδα έχει και φέτος τρεις εκπροσώπους στη διοργάνωση, κάτι που δεν έχει διασαφηνιστεί ακόμη), με την υποσημείωση ότι η “αμφίβια ταξιαρχία” έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή της, ως φιναλίστ του Κυπέλλου.//Λ.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ