Ν. Φάρατζ: Το κόμμα μου είναι «η πραγματική αντιπολίτευση τώρα»

by admin
0 views

Να συνάψει συμφωνία με τον ηγέτη της μεταρρύθμισης Νάιτζελ Φάρατζ “στο μέλλον” καλεί το συντηρητικό κόμμα η Σουέλα Μπρέιβερμαν , η πρώην υπουργός Εσωτερικών.

Μιλώντας στους Times, δήλωσε : “Πρέπει, στο μέλλον, να βρούμε κάποιον τρόπο να συνεργαστούμε, διότι δεν θα έπρεπε να υπάρχουν μεγάλες διαφορές μεταξύ μας.

“Θα καλωσόριζα τον Νάιτζελ στο Συντηρητικό Κόμμα. Στην πραγματικότητα δεν υπάρχει μεγάλη διαφορά μεταξύ αυτού και πολλών από τις πολιτικές που υποστηρίζουμε.

“Το κόμμα της Μεταρρύθμισης θα αντικαταστήσει τους Συντηρητικούς ως αντιπολίτευση στους Εργατικούς μετά τις γενικές εκλογές”.

Μιλώντας στην Sunday Express, ο Νάιτζελ Φάρατζ υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι “η πραγματική αντιπολίτευση τώρα” και ότι οι εκλογές στις 4 Ιουλίου “είναι η αρχή μας”. “Αυτές οι εκλογές τελείωσαν. Οι Εργατικοί θα κερδίσουν με διαφορά ενός μιλίου”, είπε. “Το μόνο ερώτημα για τους ψηφοφόρους τώρα είναι ποια θα είναι η αντιπολίτευση”.

Ο κ. Φάρατζ αναφέρθηκε στον πρωθυπουργό Ρίσι Σουνάκ, ο οποίος εγκατέλειψε νωρίτερα τις εκδηλώσεις για την 80ή επέτειο της D-Day στη Γαλλία για να παραστεί σε τηλεοπτική συνέντευξη στην Αγγλία, λέγοντας: “Μια επιπλέον γκάφα σαν αυτή και θα μπορούσαν όλοι να χάσουν τις έδρες τους”.

Οι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες θα εγκαινιάσουν σήμερα το πρόγραμμά τους με μια υπόσχεση ύψους 9 δισεκατομμυρίων λιρών για τη διόρθωση του συστήματος υγείας και περίθαλψης.

Η πολιτική, η οποία θα αποκαλυφθεί από τον ηγέτη του κόμματος Sir Ed Davey τη και θα περιλαμβάνει σχέδια για την πρόσληψη 8.000 περισσότερων γενικών ιατρών, την ενίσχυση των ποσοστών επιβίωσης από τον καρκίνο και την καθιέρωση δωρεάν προσωπικής φροντίδας για τους ηλικιωμένους και τα άτομα με αναπηρία.

Το Συντηρητικό Κόμμα θα υποσχεθεί να προσλάβει 8.000 επιπλέον αστυνομικούς τα επόμενα τρία χρόνια, αν κερδίσει τις γενικές εκλογές.

Σύμφωνα με τα σχέδια, οι νέοι αστυνομικοί της γειτονιάς θα έχουν επίσης αυξημένες εξουσίες για την κατάσχεση μαχαιριών και την ανάκτηση κλεμμένων αγαθών.

Το Εργατικό Κόμμα θα δεσμευτεί να δημιουργήσει 100.000 πρόσθετες θέσεις φροντίδας παιδιών και περισσότερους από 3.000 νέους βρεφονηπιακούς σταθμούς στο πλαίσιο του σχεδίου του για την παιδική φροντίδα.

Οι Εργατικοί δήλωσαν ότι θα μετατρέψουν αίθουσες διδασκαλίας σε υπάρχοντα δημοτικά σχολεία ,σε “σχολικούς βρεφονηπιακούς σταθμούς”.

Οι Εργατικοί και οι Συντηρητικοί έχουν αμφισβητηθεί σχετικά με το πώς θα χρηματοδοτήσουν τις προεκλογικές τους δεσμεύσεις, ενόψει της παρουσίασης των προγραμματικών τους δηλώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Και τα δύο κόμματα έχουν δηλώσει ότι δεν θα αυξήσουν τον συντελεστή του φόρου εισοδήματος, της εθνικής ασφάλισης ή του ΦΠΑ.

Ανταπόκριση: Νατάσα Καντζάβελου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ