Ντόναλντ Τραμπ: Εκτοξεύτηκαν μετά την απόπειρα δολοφονίας οι μετοχές της Trump Media & Technology Group

by admin
8 views

Άνοδο 50% σημείωσαν οι μετοχές της Trump Media & Technology Group στις προσυνεδριακές συναλλαγές της Δευτέρας μετά την απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τράμπ σε συγκέντρωση στην Πενσυλβάνια το Σάββατο.

Πιο συγκεκριμένα, οι μετοχές της Trump Media ήταν κατά 50% υψηλότερες στις προσυνεδριακές συναλλαγές στις 6:29 π.μ..

Ο Ντέβιν Νούνες, διευθύνον σύμβουλος της εταιρίας, εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια  του ατόμου που σκοτώθηκε από την επίθεση στην εκδήλωση, αλλά και σε όσους τραυματίστηκαν.  

«Η κατάσταση απαιτεί μια γρήγορη, διεξοδική ομοσπονδιακή έρευνα για να προσδιοριστούν όλες οι συνθήκες αυτής της άνανδρης επίθεσης και να διαλευκανθεί το αν εμπλέκονται και άλλα πρόσωπα», δήλωσε το Σάββατο ο Νούνες, καθώς συνέχισε  καλώντας την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να παράσχει όλα τα μέτρα ασφαλείας που ζήτησε ο Τράμπ ώστε να είναι βέβαιος για την ασφάλεια του.

Σύμφωνα με αναλυτές, η απόπειρα δολοφονίας του Τραμπ θα μπορούσε να λειτουργήσει υπέρ του στις εκλογές του Νοεμβρίου.

Ο Rob Casey, εταίρος της Signum Global δήλωσε τη Δευτέρα στο CNBC πως τα γεγονότα του Σαββάτου, κάνουν το έδαφος πιο γόνιμο για μια νίκη Τράμπ στις επερχόμενες εκλογές.

Ο Ντοναλντ Τραμπ χρησιμοποιεί το γεγονός και τις φωτογραφίες της επίθεσης ώστε να μαζέψει χρήματα από δωρεές

Στον ισότοπο του πρώην προέδρου, αναρτήθηκε το πρωί της Δευτέρας η φωτογραφία του με την υψωμένη γροθιά και το αίμα στο πρόσωπο, συνοδευόμενη από ένα κάλεσμα για δωρεές  στην εκστρατεία του.

Στον ισότοπο υπάρχει λινκ για την πλατφόρμα συγκέντρωσης χρημάτων WinRed.

Στην πλατφόρμα υπάρχει η φωτογραφία του Τραμπ, την οποία ο ίδιος έχει χαρακτηρίσει εμβληματική.  Η φωτογραφία συνοδεύεται από τη λεζάντα  «IamDonaldJ. Trymp. FEAR NOT», καθώς και από την περιγραφή  «Ενότητα. Ειρήνη. Κάντε την Αμερική Μεγάλη Ξανά».

Ταυτόχρονα, η υποστηριζόμενη από τον Τραμπ εκστρατεία GoFundMe για τα θύματα της συγκέντρωσης του Σαββάτου, είχε συγκεντρώσει πάνω από 3,5 εκατομμύρια δολάρια έως το βράδυ της Κυριακής.

Αστάθεια στις συναλλαγές κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου  

Οι συναλλαγές στην Trump Media, μητρική εταιρία της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης Truth Social, υπήρξαν ασταθείς καθ’ όλη τη διάρκεια της προεκλογικής κούρσας. Οι μετοχές, μετά την καταδίκη του Τραμπ (πλειοψηφικός μέτοχος της εταιρίας) για κακούργημα, ήταν κατά 50% κάτω για τρείς εβδομάδες.

Κι αυτό, ενώ η Truth Social προσπαθεί να αυξήσει το ποσοστό των χρηστών της.

Στην έκθεση των κερδών του πρώτου τριμήνου που κατατέθηκε τον Μάιο, η Trump Media παρουσίασε καθαρή ζημία 327,6 εκατομμυρίων δολαρίων και συνολικά έσοδα 770. 500 δολαρίων. Η εταιρία τον περασμένο μήνα, προειδοποίησε τους επενδυτές πως αν ο Τραμπ χρησιμοποιήσει άλλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης πέραν της Truth Social, το αντίκτυπο θα μπορούσε να είναι αρνητικό για την επιχείρηση ή και για τις λειτουργίες της TMTG.

Πηγή: CNBC

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ