Νετανιάχου: «Επονείδιστη» η απόφαση του Λονδίνου να αναστείλει κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων προς το εβραϊκό κράτος

by admin
1 views

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου δήλωσε σήμερα ότι η βρετανική κυβέρνηση έλαβε μια «επονείδιστη απόφαση» αναστέλλοντας κάποιες άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ.

Ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών Ντέιβιντ Λάμι ανακοίνωσε χθες ότι η χώρα αναστέλλει περίπου 30 από τις σχεδόν 350 άδειες εξαγωγής όπλων προς το Ισραήλ λόγω των ανησυχιών ότι αυτός ο στρατιωτικός εξοπλισμός ενδέχεται να χρησιμοποιηθεί για τη διάπραξη σοβαρών παραβιάσεων του ανθρωπιστικού δικαίου στον πόλεμο στη Λωρίδα της Γάζας.

Η απόφαση, η οποία ήρθε μια ημέρα αφότου οι ισραηλινές δυνάμεις ανέσυραν τα πτώματα έξι ομήρων από μια σήραγγα στη Γάζα, καταγγέλθηκε γρήγορα από αρκετούς Ισραηλινούς υπουργούς.

«Αυτή η επαίσχυντη απόφαση δεν θα αλλάξει την αποφασιστικότητα του Ισραήλ να νικήσει τη Χαμάς, μια γενοκτονική τρομοκρατική οργάνωση που δολοφόνησε με κτηνώδη τρόπο 1.200 ανθρώπους στις 7 Οκτωβρίου, συμπεριλαμβανομένων 14 Βρετανών υπηκόων», δήλωσε ο Νετανιάχου σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Η Χαμάς εξακολουθεί να κρατά πάνω από 100 ομήρους, μεταξύ των οποίων 5 Βρετανούς πολίτες. Αντί να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ, μιας συμμαχικής δημοκρατικής χώρας που υπερασπίζεται τον εαυτό της ενάντια στη βαρβαρότητα, η λανθασμένη απόφαση της Βρετανίας θα ενθαρρύνει μόνο τη Χαμάς», τόνισε ο Ισραηλινός πρωθυπουργός.

«Με ή χωρίς βρετανικά όπλα, το Ισραήλ θα κερδίσει αυτόν τον πόλεμο και θα εξασφαλίσει το κοινό μας μέλλον», κατέληξε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ