Νετανιάχου: Δεν έπεισε η επιμονή του στη διατήρηση στρατού στον διάδρομο της Φιλαδέλφειας – Σε τροχιά σύγκρουσης με το Λονδίνο

by admin
1 views

Αμετακίνητος στη σκληρή στάση του εμφανίζεται ο Μπενιαμίν Νετανιάχου παρά τις μαζικές διαδηλώσεις για ένα ακόμη 24ωρο με αίτημα την παραίτησή του και την επιστροφή των ομήρων. Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός σε διάγγελμά του επέμεινε στον έλεγχο του διαδρόμου της Φιλαδέλφειας στα σύνορα Γάζας – Αιγύπτου, την ίδια ώρα που οι ΗΠΑ δια μέσω Μπάιντεν αλλά και ανώνυμων πηγών δηλώνουν ανοιχτά πως ο Νετανιάχου δυναμιτίζει τις διαπραγματεύσεις για λύση.

Το Ισραήλ επιλέγει να υποβαθμίσει τα όσα ακολούθησαν την τηλεοπτική παρέμβαση Νετανιάχου και ειδικά το γεγονός ότι ο Πρωθυπουργός δεν έπεισε ιδιαίτερα όχι μόνο την αντιπολίτευση αλλά και ένα πιο μετριοπαθές κοινό, για την αναγκαιότητα διατήρησης της παρουσίας στρατευμάτων στο διάδρομο Φιλαδέλφεια, ως κάτι μάλιστα σημαντικότερο από τις ζωές των ομήρων, τους οποίους η Χαμάς απειλεί να δολοφονήσει άμεσα.

Το ίδιο ισχύει και για το χάρτη που παρουσίασε, από τον οποίο απουσίαζε η Δυτική Όχθη, κάτι που αποδίδεται στο γεγονός ότι ήθελε να εστιάσει στη Γάζα, παρότι αυτό δεν ήταν το μοναδικό στοιχείο των όσων έθιξε.

Η κυβέρνηση πάντως επέλεξε να κορυφώσει τη σύγκρουσή της με το Λονδίνο, αποκαλώντας «ντροπιαστική» την απόφαση της νέας βρετανικής κυβέρνησης να ακυρώσει τριάντα άδειες οπλισμού στο Ισραήλ. Παρόλο που η κίνηση δεν αλλάζει κάτι ιδιαίτερο επί του εδάφους, η κυβέρνηση Νετανιάχου είναι εξοργισμένη και σε σχετική ανάρτηση, δεν παρέλειψε να υπενθυμίσει ότι 14 από τους νεκρούς της 7ης Οκτωβρίου ήταν Βρετανοί.

Με μια ιδιαίτερα δεικτική διατύπωση, το γραφείο του Πρωθυπουργού έγραψε πως όπως η Ιστορία έκρινε τη Βρετανία για τον ρόλο της στη διάσωση των αρχών του σύγχρονου πολιτισμού έναντι των Ναζί, έτσι θα την κρίνει και τώρα για τη στάση της έναντι Χαμάς και Ιράν.

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας, Αϊμάν Σαφάντι, επαίνεσε τη βρετανική απόφαση ζητώντας «ένα πλήρες εμπάργκο όπλων στο Ισραήλ» από χώρες σε όλο τον κόσμο. Είπε ότι αν δεν υπάρξουν πραγματικές συνέπειες, ο Νετανιάχου δεν θα σταματήσει να απειλεί την ασφάλεια της περιοχής με την επιθετικότητά του στη Γάζα και τη Δυτική Όχθη. Το γεγονός ότι εστίασε μόνο στον Νετανιάχου έχει βέβαια τη δική του σημασία.

Κι όλα αυτά συμβαίνουν, ενώ εντείνονται οι διαδηλώσεις στο Ισραήλ, μετά την ανακοίνωση του θανάτου έξι ομήρων.

Ανταπόκριση – Τελ Αβίβ: Κωστής Κωνσταντίνου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ