Νεπάλ: Οι αρχές κλείνουν τα σχολεία μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

by admin
1 views

Οι αρχές του Νεπάλ έκλεισαν τα σχολεία για τρεις ημέρες μετά τις πλημμύρες και τις κατολισθήσεις που προκλήθηκαν από τις καταρρακτώδεις βροχές για δύο ημέρες στη χώρα, στοιχίζοντας τη ζωή σε 100 ανθρώπους, ενώ 67 αγνοούνται, ανακοίνωσαν σήμερα αξιωματούχοι.

Οι πλημμύρες είχαν αποτέλεσμα να διακοπεί η φυσιολογική δραστηριότητα στην κοιλάδα του Κατμαντού, όπου καταγράφηκαν 37 θάνατοι. Στην περιοχή αυτή ζουν 4 εκατομμύρια άνθρωποι και εκεί βρίσκεται και η πρωτεύουσα της χώρας.

Νεπάλ: Οι αρχές κλείνουν τα σχολεία μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

Οι αρχές ανακοίνωσαν ότι μαθητές και φοιτητές, όπως και οι γονείς τους, αντιμετωπίζουν δυσκολίες καθώς πανεπιστημιακά και σχολικά κτίρια έχουν υποστεί ζημιές από τις καταρρακτώδεις βροχές και χρειάζονται επισκευή.

“Ζητήσαμε από τις αρμόδιες αρχές να κλείσουν τα σχολεία στις πληγείσες περιοχές για τρεις ημέρες”, δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Παιδείας Λακσμί Μπαταράι.

Νεπάλ: Οι αρχές κλείνουν τα σχολεία μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρεςΝεπάλ: Οι αρχές κλείνουν τα σχολεία μετά τον θάνατο τουλάχιστον 100 ανθρώπων από τις πλημμύρες

Ορισμένα τμήματα της πρωτεύουσας ανέφεραν βροχή έως και 322,2 χιλιοστών, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα η στάθμη του κύριου ποταμού Μπαγκμάτι του Κατμαντού να ανέβει 2,2 μέτρα ξεπερνώντας τα όρια κινδύνου, σύμφωνα με ειδικούς.

Ωστόσο σήμερα το πρωί υπήρχαν κάποιες ενδείξεις εξασθένησης των βροχών σε πολλά μέρη, σύμφωνα με τον Γκοβίντα Τζα, μετεωρολόγο της πρωτεύουσας.

“Μπορεί να πέσουν μεμονωμένα βροχές, αλλά είναι απίθανο να σημειωθούν καταρρακτώδεις βροχές”, σημείωσε.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters Κατμαντού

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ