Ναυάγιο στη Σικελία: Συνεχίζονται οι έρευνες των έξι αγνοουμένων με σπηλαιοδύτες

by admin
1 views

ανταπόκριση από την Ιταλία: Kριστιάν Μαυρής

Στη Σικελία, συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των αγνοουμένων στο ναυάγιο του κότερου που βυθίστηκε το πρωί της Δευτέρας αφού χτυπήθηκε από ανεμοστρόβιλο. Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες στο Πορτιτσέλο της Σικελίας, λίγα χιλιόμετρα από το Παλέρμο, όπου το κότερο Bayesian βρίσκεται σε βάθος 55 μέτρων. Οι έρευνες για την ανεύρεση των αγνοουμένων συνεχίζονται στην επιφάνεια αλλά και στο βυθό, όμως οι ελπίδες να βρεθούν ζωντανοί οι 6 αγνοούμενοι λιγοστεύουν.

Έρευνες εν μέσω δυσμενών συνθηκών

Το απόγευμα οι δύτες κατάφεραν να ανοίξουν ένα πέρασμα στο κήτος του ιστιοφόρου, παρακάμπτοντας έτσι τα αντικείμενα που εμποδίζουν την είσοδο στους στενούς χώρους στο εσωτερικό του κότερου. Οι συνθήκες, δυσμενείς: μεγάλο βάθος, σκοτάδι, και ένα ουσιαστικά άθικτο σκάφος πεσμένο στο πλάι, με αποτέλεσμα η κάθε κατάδυση των εξειδικευμένων σπηλαιοδυτών διαρκεί το μέγιστο μόνο 12’.

Ιταλικός Τύπος: Το κατάρτι δεν έσπασε, η εισαγγελία ερευνά

Πέρα από την έρευνα για την ανεύρεση των αγνοουμένων, η εισαγγελία του Τέρμινι Ιμερέσε επικεντρώνει την προσοχή της στο περιστατικό. Ύστερα από αυτοψία με δύτες και ρομπότ, φαίνεται πως το κατάρτι του ιστιοφόρου δεν έσπασε, γεγονός που διαψεύδει την πρώτη ανακατασκευή της υπόθεσης. Μάλιστα στο σημείο έσπευσε και ο πρέσβης του Αγγλίας στην Ιταλία, ο οποίος δήλωσε χαρακτηριστικά πως “Άγγλοι επιθεωρητές έφτασαν για σημαντικούς ελέγχους”. Ίδωμεν.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ