Ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκε και η πέμπτη σορός – «Αβύθιστο» το πλοίο λέει ο πρόεδρος της κατασκευάστριας εταιρείας

by admin
1 views

Στην Ιταλία, οι λιμενικές αρχές εντόπισαν και ανέσυραν τις σορούς πέντε επιβατών, μέσα στην θαλαμηγό που βυθίστηκε την περασμένη Δευτέρα στα ανοιχτά της Σικελίας. Η μία ανήκει στον Βρετανό μεγιστάνα Μάικ Λιντς και πλέον αναζητείται μόνο η 18χρονη κόρη του. Με τον κατασκευαστή του ιστιοφόρου να λέει ότι το ναυάγιο ήταν αποτέλεσμα ενός μακρύ καταλόγου λαθών.

Τα γεγονότα έχουν μπερδέψει τους νηογνώμονες, καθώς έχουν να κάνουν με ένα σκαρί, που θεωρείται θαύμα της ναυσιπλοΐας σε επίπεδο ασφάλειας.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της μεγάλης ναυτιλιακής εταιρείας, που κατασκεύασε το περήφανο 56μετρο γιοτ, αδυνατεί να πιστέψει το γεγονός.

«H είδηση αυτή με έφερε από τη μια σε κατάσταση θλίψης, από την άλλη αδυνατώ να την πιστέψω. Αυτό το επεισόδιο φαίνεται ακατανόητο από τεχνικής άποψης αλλά και ως προς το πώς συνέβη. Ως κατασκευαστής των Perini, γνωρίζω πολύ καλά πώς αυτά έχουν σχεδιαστεί και κατασκευαστεί. Τα ιστιοφόρα είναι γνωστό ότι είναι απολύτως ασφαλή» υπογράμμισε ο Τζιοβάνι Κοσταντίνο, CEO Italian Sea Group.

Ο ίδιος εκτιμά ότι η καταστροφή προκλήθηκε από μια αλυσίδα ανθρώπινων λαθών. Ενώ η καταιγίδα είχε προβλεφθεί από τους μεωρολόγους, αγκυροβόλησαν πολύ κοντά στην ακτή και όχι στο ασφαλές λιμάνι, ενώ άφησαν ανοιχτά τα φινιστρίνια, με συνέπεια το σκάφος μεσα σε 16 λεπτά από τότε που ο άνεμος άρχισε να το χτυπάει να πάρει νερό και να βυθιστεί.

Στο ήσυχο Πορτιτσέλο, ο κόσμος ζει υπο το σοκ των γεγονότων. Η Μαρία Βίτσο, κάτοικος του Πορτιτσέλο, αναφέρει «την Κυριακή το βράδυ, είδαμε το τέλος του κόσμου στο Πορτιτσέλο. Ποτέ δεν ξαναζήσαμε κάτι τέτοιο. Όλοι εδώ βρίσκονται σε σοκ, όλοι κλαίνε».

Με αμείωτο ενδιαφέρον τα διεθνή μέσα καταγράφουν την τραγωδία στο Παλέρμο. «Υπάρχουν πολλές εικασίες για το τι πήγε στραβά. Αλλά η αλήθεια είναι ότι είναι πολύ νωρίς για να καταλήξει κανείς. Ένας ειδικός μας είπε ότι αυτή η έρευνα είναι απίθανο να ολοκληρωθεί φέτος» ανέφεραν στο δελτίο του Sky Νews

Να σημειωθεί ότι η σεναριολογία σχετικά με το σκάφος προκάλεσε πτώση των μετοχών της κατασκευάστριας εταιρείας κατά 2,5% μετά το ναυάγιο.

Χριστίνα Σιγανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ