Νέες ταινίες: Υπερπαραγωγές χωρίς κοινό και επανεκδόσεις χωρίς αύριο

by admin
0 views

Πρώτη εβδομάδα Ιουνίου: ίσως η πιο αδύναμη καλοκαιρινή εβδομάδα του μήνα, με σίκουελ που δεν έχουν σημασία, οικογενειακές υποχρεώσεις που δεν αφορούν στο απόλυτο το κοινό, επετειακές επανεκδόσεις που επίσης δεν είναι απαραίτητες και μια ενδιαφέρουσα κωμωδία, αυτή του «Ντααααλι!» που προσκρούει σε ένα μεγάλο σκάνδαλο. Άντε, ας τα πούμε… με ένα πόνο!

Bad Boys: Ride or die 

Το Bad Boys: Ride or Die, μπορεί να προσφέρει αμέτρητες σκηνές περιπέτειες, σίγουρα όμως στερείται πρωτοτυπίας και φρεσκάδας.

Όταν, μετά την απρόσμενη εκτέλεση του ο αρχηγός της αστυνομίας κατηγορείται για μακροχρόνια «συνεργασία» με καρτέλ ναρκωτικών, τα «Κακά Παιδιά» αναλαμβάνουν δράση για να αποκαταστήσουν την αδικία.

Κουρασμένο σίκουελ που προσπαθεί ανεπιτυχώς να «αναστηλώσει» την καριέρα του Γουιλ Σμιθ σε κάποια από τα γνώριμα θεμέλια. Η αγωνία όμως της επιτυχίας είναι εμφανής με ελάχιστες στιγμές να θυμίζουν εκείνες τις δοξασμένες στιγμές των δύο πρώτων ταινιών.

Με παρωχημένα μάτσο αστεία άλλων δεκαετιών (όπως τη στιχομυθία «Η ψυχή μου έχει πουλί»… «για αυτό είμαστε αδέλφια» και το «θα μείνεις χωρίς ding dong όπως η ψυχή μου»), και ένα κακογραμμένο σημείο αυτοκριτικής του χαρακτήρα και του Γουιλ Σμιθ («Όποιος αγαπάει παθαίνει διάφορα… μάλλον είμαι καταραμένος»), ο Mπορουκ Xαιμερικού καταιγισμού ταινία δοξάζει τύπου το παρελθόν της και την προϊστορία της.

Με εξαίρεση δύο επιτυχημένα cameo και δύο money shot ενότητες δράσης, τα «Κακά Παιδιά» απευθύνονται κυρίως στους οικογενειάρχες που κάποτε αγάπησαν την πρώτη ταινία και προτιμούν την περιπέτεια με τόνους αλάτιού και ζάχαρης στην καρέκλα του σινεμά (αυτά τα συστατικά που θα οδηγήσουν τον χαρακτήρα του Λόρενς να πάθει έμφραγμα στις πρώτες σκηνές της ταινίας).

Οι Παρατηρητές

Μια 28χρονη καλλιτέχνιδα, θα βρεθεί εν τω μέσο ενός δάσους στη δυτική Ιρλανδία έως ότου καταλήξει αιχμάλωτη  μαζί με τρεις άγνωστους, τους οποίους όταν πέσει το σκοτάδι, γίνονται αντικείμενο μελέτης για κάποια μυστηριώδη πλάσματα. «Οι Παρατηρητές» βασίζεται στο μυθιστόρημα “The Watchers” του Α.Μ. Σάιν. 

(Λόγω καθυστερημένης δημοσιογραφικής προβολής, σύντομα αναλυτική κριτική στο site του ertnews.gr)

Detective Conan: The Million Dollar Signpost

Ο Κάιτο Κιντ φημίζεται για τις απάτες του αλλά και το στυλ του. Το μυστήριο γύρω από μια κατάνα θα λειτουργήσει ως δαμόκλειος σπάθη πάνω από τα κεφάλια πολλών. Ταινία anime για κυνήγι θησαυρού που απευθύνεται αποκλειστικά σε φανατικούς του είδους.

ΝΤΑΑΑΑΛΙ!

Γαλλίδα δημοσιογράφος συναντά τον Salvador Dalí επιδιώκοντας μια συνέντευξη που για πολλοστή φορά θα αρνηθεί ο καλλιτέχνης. Όλα αυτά στο πλαίσιο μιας κινηματογραφημένης συνέντευξης που καταδικάστηκε να μη γυριστεί ποτέ.

Θεέ μου τι σου κάναμε;

Συντηρητικός εθνικιστής και ρατσιστής Γάλλος θα αναγκαστεί να παντρέψει τις κόρες του με αλλοεθνείς. Το πριν δέκα χρόνια διασκεδαστικό γαλλικό έργο, δείχνει κουρασμένο και κρύο, κάνοντας και τις συνέχειες του να θυμίζουν ακόμα πιο ξεφούσκωτες προσπάθειες κοινωνικής κριτικής. Η Ευρώπη των δύο ταχυτήτων, τα τελευταία 10 και βάλε χρόνια σαφέστατα οπισθοδρομεί σε παγιωμένες τακτικές αντιμετώπισης του κοινωνικού ρατσισμού όσο η πολιτική ορθότητα και ο συντηρητισμός παίρνουν το πάνω χέρι, κάνοντας όσους γελάνε ακόμα με αυτά τα σαχλά αστεία να μοιάζουν μέρος του προβλήματος και όχι συγκαταβατικούς σχολιαστές της μιας κάποιας λύσης.

Ghost Dog: Ο Τρόπος των Σαμουραΐ

Ο Γκοστ Ντογκ, ένας μοναχικός μαύρος επαγγελματίας δολοφόνος που ακολουθεί τους κώδικες τιμής των σαμουράι, τα βάζει με μια συμμορία Ιταλών μαφιόζων, οι οποίοι, αν και τον χρησιμοποίησαν ως εκτελεστή για τις δουλειές τους, τώρα θέλουν να τον βγάλουν από τη μέση. Γνήσιος Τζιμ Τζάρμους σε νουαρικά μονοπάτια με εύθραυστο και κυνικό χιούμορ που ακουμπάει πάνω στην κόψη του ξίφους. Αειθαλές παραμένει πολεμόχαρη σινεφιλική φυλή μου! Άχαστο!

Κροκόδειλος

Τρεις άντρες από τρεις γενιές επιβιώνουν κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτός που φέρει  το παρατσούκλι Κροκόδειλος, εκμεταλλευόμενος τις ικανότητές του στο κολύμπι, σουφρώνει πορτοφόλια αυτόχειρων ενώ ο ηλικιωμένος και το νεαρό αγόρι ακολουθούν το όνειρο της μηχανικής και το γνώριμο μονοπάτι της φτώχιας αντίστοιχα. Όταν ο Κροκόδειλος σώζει μια γυναίκα που αποπειράται να δώσει τέλος στη ζωή της, όλες οι ισορροπίες θα αλλάξουν. Το ντεμπούτο του Κιμ Κι Ντουκ μέχρι σήμερα προσδιορίζει την κινηματογραφική ταυτότητα του κορεάτη δημιουργού που μας έχει χαρίσει ανεπανάληπτες ταινίες. Αν και κινηματογραφικά, σε σημεία, βυθίζεται σε λάσπη και βούρκο, στις στιγμές που επιβιώνει υμνεί τον ηρωισμό απρόβλεπτα, όπως και η δαγκωματιά του κροκοδείλου που κρύβεται κάτω από το νερό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος



Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ