Νέες ρωσικές απειλές: Εν δυνάμει θύματα επιθέσεων όσες ευρωπαϊκές χώρες εγκαταστήσουν αμερικανικούς πυραύλους

by admin
1 views

Το Κρεμλίνο προειδοποίησε τις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες ότι θα μπορούσαν να καταστούν ρωσικοί στόχοι εάν αναπτύξουν αμερικανικούς πυραύλους στο έδαφός τους, σε μια επανάληψη της αντιπαράθεσης του Ψυχρού Πολέμου.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, μέσω βίντεο, είπε πως οι ευρωπαϊκές χώρες θέτουν τον εαυτό τους σε κίνδυνο εάν αποδεχτούν την ανάπτυξη αμερικανικών πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς.

Και έκανε λόγο για ένα «παράδοξο» στο οποίο «η Ευρώπη είναι στόχος για τους πυραύλους της Ρωσίας και η Ρωσία στόχος των αμερικανικών πυραύλων στην Ευρώπη».

«Έχουμε αρκετή ικανότητα να αποτρέψουμε αυτούς τους πυραύλους, αλλά τα πιθανά θύματα είναι οι πρωτεύουσες αυτών των χωρών», διεμήνυσε ο Πεσκόφ,  μιλώντας στορωσικό κρατικό τηλεοπτικό κανάλι Russia 1.

Οι σημερινές απειλές της Μόσχας έρχονται μετά την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου την Τετάρτη, κατά τη διάρκεια της συνόδου του ΝΑΤΟ, ότι η Αμερική θα τοποθετήσει όπλα μεγάλου βεληνεκούς, συμπεριλαμβανομένων των πυραύλων κρουζ και Tomahawk στη Γερμανία από το 2026, προκειμένου να καλυφθεί το κενό στις δυνατότητες αποτροπής της Ρωσίας, όπως αποφάσισαν οι δύο ΝΑΤΟϊκοί σύμμαχοι.

Επιμέλεια: Αθηνά Κοροβέση

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ