Νέα πρόταση του Ισραήλ για απελευθέρωση όλων των ομήρων αμέσως και τερματισμό των μαχών στη Γάζα

by admin
1 views

Το Ισραήλ πρότεινε ένα πλαίσιο για μια συμφωνία με τη Χαμάς, σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερωθούν αμέσως και θα τερματιστεί η μάχη στη Λωρίδα της Γάζας, μαζί με ασφαλή διέλευση από τον θύλακα για τον ηγέτη της Χαμάς, Yahya Sinwar και τους συνεργάτες του, αναφέρει ο δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Kan.

Το προτεινόμενο σχέδιο προβλέπει την απελευθέρωση των Παλαιστινίων κρατουμένων που φυλακίζονται στο Ισραήλ, την αποστρατιωτικοποίηση της Λωρίδας και ένα νέο σύστημα διακυβέρνησης για τη Γάζα, αναφέρει η έκθεση. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες.

Σύμφωνα με την έκθεση, ο Gal Hirsch, ο υπεύθυνος της κυβέρνησης για τους ομήρους, είπε στις οικογένειες των ομήρων ότι η πρόταση παρουσιάστηκε την περασμένη εβδομάδα σε συνάντηση με αξιωματούχους των ΗΠΑ από τον Λευκό Οίκο και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Πηγές που συναντήθηκαν με τον Hirsch λένε ότι η πρόταση ονομάζεται «συμφωνία ασφαλούς διέλευσης».

«Υπό το φως των δυσκολιών στις διαπραγματεύσεις και του χρόνου που κυλά για τη ζωή των ομήρων, θα θέλαμε να προτείνουμε ένα εναλλακτικό σχέδιο που θα συντομεύσει τα στάδια και θα επιτρέψει μια ταχύτερη συμφωνία», είπε ο αξιωματούχος.

Δεν είναι η πρώτη φορά που παρουσιάζεται πρόταση σύμφωνα με την οποία όλοι οι όμηροι θα απελευθερώνονται με μία κίνηση σε αντάλλαγμα για το τέλος του πολέμου.

ΠΗΓΗ: Times of Israel

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ