Μπαχ: «Η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων υγείας είναι μια ομαδική προσπάθεια»

by admin
1 views

Η ΔΟΕ και ο ΠΟΥ ανακοίνωσαν επίσης σήμερα ότι έχουν παρατείνει τη Συμφωνία συνεργασίας τους, η οποία υπογράφηκε τον Μάιο του 2020, έως τα τέλη Δεκεμβρίου 2025.

«Το θέμα αυτής της Παγκόσμιας Συνέλευσης Υγείας – «Όλοι για την Υγεία, Υγεία για Όλους» – είναι μια επίκαιρη έκκληση για συλλογική δράση. Η αντιμετώπιση των παγκόσμιων προκλήσεων υγείας είναι μια ομαδική προσπάθεια. Ο κόσμος του αθλητισμού είναι έτοιμος να γίνει μέρος αυτής της ομάδας για να οικοδομήσουμε υγιείς και ανθεκτικές κοινότητες παντού», δήλωσε ο πρόεδρος της ΔΟΕ και συνέχισε:

«Μιλώντας παρουσία του φίλου μου Δρ. Τέντρος, θα τολμήσω για μια φορά να προτείνω μια ταπεινή προσθήκη στο καλά επιλεγμένο θέμα σας σήμερα: “Όλα για την υγεία, την υγεία για όλους… Αθλητισμός για όλους”. Η πανδημία κατέστησε ξεκάθαρο πόσο σημαντικός είναι ο αθλητισμός για τη σωματική και ψυχική μας υγεία. Ο αθλητισμός μπορεί να σώσει ζωές. Η παχυσαρκία, οι καρδιαγγειακές προδιαθέσεις και άλλες μη μεταδοτικές ασθένειες ήταν η αιτία για τη συντριπτική πλειοψηφία της θνησιμότητας κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Για όλες αυτές τις ασθένειες και προδιαθέσεις, ο αθλητισμός είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο πρόληψης. Αυτό ακριβώς αντιμετώπισαν ο ΠΟΥ και η ΔΟΕ μέσω των κοινών μας εκστρατειών όπως το «Healthy Together» και το «Let’s Move» – κάνοντας εκατομμύρια ανθρώπους να παραμείνουν δυνατοί και δραστήριοι όταν η ζωή όπως την ξέραμε σταματούσε», εξήγησε ο Μπαχ.

Ο Τόμας Μπαχ ανέφερε επίσης πώς η ΔΟΕ και ο ΠΟΥ οδήγησαν τη συνεργασία τους σε «ένα νέο επίπεδο» όσον αφορά τη διοργάνωση δύο Ολυμπιακών Αγώνων κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

«Δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι χωρίς τον ΠΟΥ, και συγκεκριμένα χωρίς τον μεγάλο μας φίλο Δρ Τέντρος, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Τόκιο 2020 και οι Χειμερινοί Ολυμπιακοί Αγώνες του Πεκίνου 2022 δεν θα είχαν πραγματοποιηθεί με ασφαλή τρόπο», είπε ο Πρόεδρος της ΔΟΕ.

«Χάρη στα ολοκληρωμένα αντίμετρα και τα προγράμματα εμβολιασμού που αναπτύξαμε μαζί με τον ΠΟΥ, θα μπορούσαμε να κάνουμε αυτούς τους Ολυμπιακούς Αγώνες ασφαλείς για όλους – και χωρίς ούτε μια καταγεγραμμένη μετάδοση από τους συμμετέχοντες στις κοινότητες υποδοχής».

Ο Μπαχ συνέχισε: «Όταν η επόμενη εκστρατεία μας «Let’s Move» ξεκινήσει την Ολυμπιακή Ημέρα, στις 23 Ιουνίου, θα εμπνεύσουμε και πάλι τους ανθρώπους να κινηθούν για την υγεία».

Ο πρόεδρος της ΔΟΕ αναφέρθηκε επίσης στο πρόγραμμα που έχει εισαγάγει 30 λεπτά καθημερινής άσκησης στα δημοτικά σχολεία σε όλη τη Γαλλία και το οποίο βρίσκεται σε καλό δρόμο για να προσεγγίσει περισσότερα από τέσσερα εκατομμύρια παιδιά:

«Το Παρίσι 2024 προωθεί τον αθλητισμό και τη σωματική δραστηριότητα σε περισσότερους από 4.000 δήμους σε όλη τη Γαλλία. Όλες αυτές οι προσπάθειες να φέρουμε τον αθλητισμό εκεί που είναι ο κόσμος θα κορυφωθούν με τον Marathon Pour Tous, τον Μαραθώνιο Μαζικής Συμμετοχής, όταν πάνω από 40.000 άτομα θα τρέξουν τον ίδιο Μαραθώνιο δρόμο λίγες ώρες πριν από τους Ολυμπιακούς αθλητές», τόνισε ο Μπαχ.

«Αλλά το Παρίσι είναι μόνο η πιο ορατή πτυχή της αποστολής μας να κάνουμε τον κόσμο καλύτερο μέσω του αθλητισμού. Μέσω της συνεργασίας μας με τον ΠΟΥ, πηγαίνουμε σε κοινότητες παντού σε όλο τον κόσμο, φέρνοντας τον αθλητισμό σε όλους. Στόχος μας είναι να διευκολύνουμε την πρόσβαση σε κοινοτικές αθλητικές δραστηριότητες για περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους».

«Υποστηρίζω πλήρως τις παρατηρήσεις του προέδρου Μπαχ για τη συνεργασία μας: τα είπατε όλα», είπε ο Δρ Τέντρος.

«Από τότε που υπογράψαμε το Μνημόνιο Συνεννόησης μας πριν από μερικά χρόνια, η συνεργασία μεταξύ του ΠΟΥ και της ΔΟΕ έχει αυξηθεί σημαντικά, οπότε σας ευχαριστώ για την ηγεσία σας, πρόεδρε Μπαχ».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ