Μπάιντεν: Εξαιρετική η απόφαση της Κάμαλα Χάρις να επιλέξει τον Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της

by admin
2 views

Η Κάμαλα Χάρις πήρε μια «εξαιρετική απόφαση» επιλέγοντας τον κυβερνήτη Τιμ Γουόλς ως υποψήφιο αντιπρόεδρό της, δήλωσε σήμερα ο Δημοκρατικός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν.

Το δίδυμο «θα είναι μια ισχυρή φωνή για τους εργαζόμενους και την αμερικανική μεσαία τάξη», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος με ανάρτηση στο X. «Θα είναι οι ισχυρότεροι υπερασπιστές των ατομικών μας ελευθεριών και της δημοκρατίας μας», πρόσθεσε.

Στα μέσα Ιουλίου, ύστερα από ισχυρές πιέσεις, ο Τζο Μπάιντεν αποσύρθηκε από την κούρσα για τον Λευκό Οίκο, δίνοντας τη στήριξή του για την προεδρία στην αντιπρόεδρό του, την Κάμαλα Χάρις.

Η Χάρις, υποψήφια πλέον των Δημοκρατικών στις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου, ανακοίνωσε με ανάρτησή της στο Χ νωρίτερα σήμερα την επιλογή του Γουόλς για υποψήφιο αντιπρόεδρό της.

«Ως κυβερνήτης, καθηγητής και βετεράνος, έχει προσφέρει σε εργαζόμενες οικογένειες σαν να ήταν η δική του. Είναι υπέροχο να τον έχουμε στην ομάδα. Τώρα, ας πιάσουμε δουλειά», δήλωσε η Χάρις αναφερόμενη στον Γουόλς, στην ανακοίνωση επιλογής του.

Ο Γουόλς, ο Δημοκρατικός κυβερνήτης της Μινεσότας , είναι ένας βετεράνος της Εθνοφρουράς και πρώην εκπαιδευτικός, με εμπειρία στην πολιτική αφού υπηρέτησε επί 12 χρόνια στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

Είναι η «μεγαλύτερη τιμή στη ζωή μου» δήλωσε ο Γουόλς, στην πρώτη του αντίδραση για την υποψηφιότητά του. «Θα τα δώσω όλα», υποσχέθηκε, λέγοντας: «Η αντιπρόεδρος Χάρις μας δείχνει την πολιτική της τέχνης του εφικτού. Μου θυμίζει λίγο την πρώτη μέρα στο σχολείο».

Η ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας της υποψήφιας των Δημοκρατικών γνωστοποίησε ότι η Χάρις και ο Γουόλς θα κάνουν την πρώτη δημόσια κοινή τους εμφάνιση ως συνυποψήφιοι σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φιλαδέλφεια αργότερα σήμερα.

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ