Μιλένκοσκι: «Δεν θα είναι εύκολο το παιχνίδι στα Σκόπια»

by admin
1 views

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Γιόσκο Μιλένκοσκι θα βρίσκεται στο… ρόστερ της Volley League ανδρών καθώς συνεχίζει και την επόμενη χρονιά στον πάγκο του ΠΑΟΚ όπου βρίσκεται από το καλοκαίρι του 2022 (έχοντας διατελέσει τεχνικός του Φοίνικα Σύρου την προηγούμενη σεζόν).

Ο κορυφαίος τεχνικός που έχει αναδείξει η γειτονική χώρα και μέχρι πέρσι το καλοκαίρι προπονητής της Εθνικής ομάδας, έχει παραδώσει πλέον τη σκυτάλη στον μαθητή του Χάρι Νακόφσκι και μίλησε στο www.volleyball.gr για το επερχόμενο ματς.

«Ο Νακόφσκι ήταν βοηθός μου στην Εθνική το 2023, μαθητής μου στο Πανεπιστήμιο, αλλά και αθλητής μου στη Ραμποτνίσκι όταν είχαμε φτάσει στο φάιναλ φορ του CEV Cup», εξηγεί ο έμπειρος τεχνικός για τον διάδοχο του και συνεχίζει αναφερόμενος στον αγώνα της Κυριακής:

«Μια πρόβλεψη τώρα είναι λίγο επικίνδυνη γιατί δεν ξέρω πως θα είναι η Ελλάδα χωρίς τους Τζούριτς, Πετρέα, Κοκκινάκη, Κουμεντάκη… Αυτοί είναι από τους έμπειρους παίκτες που είχε η Ελλάδα και είναι ένα ερωτηματικό το πως θα παρουσιαστεί. Το σίγουρο όμως είναι δεν θα είναι εύκολο παιχνίδι και για τις δύο ομάδες».

Όσον αφορά την Εθνική ομάδα της χώρας του δεν υπάρχουν πολλές αλλαγές συγκριτικά με το σύνολο που παρουσίασε πέρσι το καλοκαίρι… «Υπάρχουν οι έμπειροι Νίκολα και Γκιόργκι Γκεοργκίεφ, ο Λιάφτοφ κι ο νεαρός κεντρικός Σαβόφσκι που είναι οι πιο σημαντικοί παίκτες μας». Να σημειώσουμε ότι τα αδέλφια Γκεοργκίεφ δεν αποκλείεται να βρεθούν αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League καθώς είναι κοντά σε συμφωνία με τη Στρούμνιτσα.

Ο κ. Μιλένκοσκι περιμένει: «πολύ κόσμο στο γήπεδο, αν και είμαστε στα τέλη Αυγούστου και αρκετοί είναι σε διακοπές. Είναι πολύ σημαντικό παιχνίδι για την Εθνική ομάδα της Βόρειας Μακεδονίας γιατί έχει την ευκαιρία να εξασφαλίσει μια τέταρτη συνεχόμενη συμμετοχή σε τελική φάση Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Νομίζω ότι με έναν ή δύο πόντους απ’ αυτό το ματς θα είμαστε σίγουρα στα τελικά καθώς όπως φάνηκε και στο πρώτο ματς η Γεωργία είναι πολύ αδύναμη».//Α.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ