Με “όπλο” την άμυνα, η Γαλλία υπέταξε την Βραζιλία

by admin
3 views

Η Γαλλία δεν εντυπωσίασε με την απόδοσή της, μάλιστα έφτανε να χάνει με δώδεκα πόντους (15-27), όμως η άμυνά της έκανε τη διαφορά στο δεύτερο ημίχρονο και ξεκίνησε με τη νίκη τις υποχρεώσεις της στον Β΄ όμιλο.

Για τους Γάλλους καθοριστικός ήταν ο Νικολά Μπατούμ με 19 πόντους και δύο κρίσιμα τρίποντα στην τέταρτη περίοδο, ενώ για τους Βραζιλιάνους ξεχώρισαν οι Λέο Μέιντλ (14π.), Κριστιάνο Φελίτσιο (12π.) και Μαρσελίνο Χουέρτας (11π.)

Ο αγώνας

Οι παίκτες του Αλεξάνταρ Πέτροβιτς μπήκαν πολύ παθιασμένα στο παρκέ του “Pierre Mauroy”, με τον Χουέρτας να είναι ψύχραιμος στις επιλογές του και οι Φελίτσιο και Μέιντλ έβρισκαν χώρους, ώστε να δράσουν στην επίθεση. Οι γηπεδούχοι Γάλλοι αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς το καλάθι, τα τρίποντα δεν έβρισκαν στόχο και το άγχος φάνηκε να πνίγει από νωρίς τους αθλητές του Κολέ. Το 15-23 της πρώτης περιόδου, σίγουρα έκανε τους Βραζιλιάνους να πιστέψουν στον εαυτό τους, όμως οι “τρικολόρ”, δεν θα άφηναν το παιχνίδι να τους ξεφύγει έτσι εύκολα.

Η πίεση των Ντιλικινά και Αλμπίσι πάνω στους γκαρντ των φιλοξενούμενων, απέδωσε καρπούς και το 22-25, έδωσε το έναυσμα για πανηγύρια στις εξέδρες του “Pierre Mauroy”. Ο Πέτροβιτς έδωσε εντολή για ζώνη από 15ο λεπτό, βλέποντας τα άσχημα ποσοστά της Γαλλίας έξω από την άρκτο των 6.75 (3/11 τρίπ.), όμως οι Σάντος και Φελίτσιο είχαν κακές επιλογές και το 32-34, έδινε στους αντιπάλους τους, ξεκάθαρα το μομέντουμ του αγώνα. Ο Γουενμπανιάμα έκανε πάρτι στις δύο ρακέτες και η συνύπαρξή με τον Λεσόρ, αποδείχτηκε ευεργετική για τη Γαλλία, η οποία ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο, προηγούμενη με 39-36.

Με “όπλο” την άμυνα, η Γαλλία υπέταξε την Βραζιλία
Fiba.com

Η άμυνα των γηπεδούχων ήταν εντυπωσιακή στην τρίτη περίοδο και χαρακτηριστικά αναφέρουμε πως για πέντε λεπτά η Βραζιλία δεν είχε πετύχει καλάθι εντός πεδιάς, μόνο μία βολή του Φελίσιο. Ο Γουενμπανιάμα είχε τέσσερις τάπες, ο Γιαμπουσέλε, πήρε ώριμε επιλογές στην επίθεση και το 50-41 ήταν γεγονός. Το παιχνίδι δεν είχε ρυθμό, ο Γκουί Σάντος ήταν άστοχος και οι γηπεδούχοι, φαίνονταν κυρίαρχοι στο παρκέ, αν και η αγωνιστική τους εικόνα δεν τρόμαζε κανέναν.

Η Βραζιλία είναι από τις ομάδες, που δεν παρατούν ποτέ τα παιχνίδια κι αυτό αποδείχτηκε γι’ ακόμη μία φορά. Οι επιπολαιότητες των Γάλλων (κυρίως του Γουενμπανιάμα), έδωσαν την ευκαιρία στον Χουέρτας με συνεχόμενα σουτ να μειώσει τη διαφορά στους έξι πόντους (62-56) και με εφτά λεπτά ν’ απομένουν για τη λήξη, όλα τα σενάρια ήταν ανοιχτά. Ο Κολέ έκανε αλλαγή τον αστέρα των Σαν Αντόνιο Σπερς, ο Γκομπέρ με τον Μπατούμ, έκαναν τη διαφορά για τη χώρα τους και το 69-58, πιθανότατα έγερνε την πλάστιγγα οριστικά, υπέρ των Γάλλων. O Φελίτσιο και ο Μπενίτεθ με παλικαρίσια καλάθια, μείωσε σε 69-62, όμως η ανατροπή, δύσκολα θα γινόταν πραγματικότητα. Ένα τρίποντο του Μπατούμ έγραψε το 73-63 και κάπου εκεί η υπόθεση-νίκη, τελείωσε με τους “τρικολόρ” να κάνουν το καθήκον τους, παίρνοντας τo ροζ φύλο αγώνα (78-66) στην πρεμιέρα τους στο Β΄ γκρουπ του Ολυμπιακού Τουρνουά μπάσκετ.//ΔΜ

Τα δεκάλεπτα: 15-23, 39-36, 57-45, 78-66

Με “όπλο” την άμυνα, η Γαλλία υπέταξε την ΒραζιλίαΜε “όπλο” την άμυνα, η Γαλλία υπέταξε την Βραζιλία
Fiba.com

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ