Με μπροστάρη τον Ντεσπόντοφ η Βουλγαρία “λύγισε” τη Βόρεια Ιρλανδία

by admin
1 views

Η Βουλγαρία πανηγύρισε το τρίποντο κόντρα στους Βόρειο Ιρλανδούς με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να λύνει τον “γόρδιο δεσμό” για τους γηπεδούχους, η Σλοβακία έκαμψε με άνεση την αντίσταση των Αζέρων, ενώ ισόπαλο έληξε το παιχνίδι “θρίλερ” ανάμεσα σε Γιβραλτάρ και Λιχτενστάιν.

Βουλγαρία – Βόρεια Ιρλανδία 1-0

Οι Βούλγαροι με “μπροστάρη” τον μεσοεπιθετικό του ΠΑΟΚ κατάφεραν να πάρουν μία σπουδαία νίκη κόντρα στη Βόρεια Ιρλανδία, πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση, κυρίως στο πρώτο μέρος. Οι γηπεδούχοι πατούσαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και μετουσίωσαν τις ευκαιρίες που δημιούργησαν σε γκολ στο 40 λεπτό του αγώνα με τον Κίριλ Ντεσπόντοφ να σκοράρει ανοίγει το σκορ με ωραία ενέργεια. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε με την Βουλγαρία να διαχειρίζεται πολύ σωστά το υπέρ της προβάδισμα και να παίρνει τους τρεις βαθμούς της νίκης, στο πρώτο παιχνίδι για το νέο Nations League.

Σλοβακία – Αζερμπαϊτζάν 2-0

Η Σλοβακία δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα απέναντι στους Αζέρους και πήρε μία εύκολη νίκη με 2-0, χωρίς να απειληθεί σημαντικά από τους φιλοξενούμενους. Στο 22ο λεπτό της αναμέτρησης ο Ντούντα ευστόχησε από την “άσπρη βούλα”, μετά από πέναλτι που κέρδισαν οι Σλοβάκοι, ανοίγοντας το σκορ για το 1-0. Τέσσερα λεπτά μετά οι γηπεδούχοι σημείωσαν και δεύτερο τέρμα με τον Στρέλετς να σκοράρει με όμορφο τελείωμα μέσα από την περιοχή. Οι Αζέροι στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να πάρουν μέτρα στο γήπεδο και να απειλήσουν την εστία του Ντουμπράβκα, χωρίς όμως αποτέλεσμα.

Γιβραλτάρ – Λιχτενστάιν 2-2

Σε ένα παιχνίδι χωρίς μεγάλες στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες έμειναν στην ισοπαλία μοιράστηκαν από ένα βαθμό. Οι γηπεδούχοι μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και αιφνιδίασαν τους φιλοξενούμενους με τον Λίαμ Γουόλκερ να κάνει το 1-0 μόλις στο 7ο λεπτό του αγώνα. Η εθνική ομάδα του Λιχτενστάιν κατάφερε να φέρει το παιχνίδι στα ίσα στο 53΄με τον Φερχάτ Σαγκλάμ. Στο 82΄το Γιβραλτάρ έχασε μοναδική ευκαιρία να μπει μπροστά στο σκορ και να πάρει το τρίποντο, αλλά ο Γουόλκερ αστόχησε από το σημείο του πέναλτι. Με “buzzer beater” του Τζέιμς Στσάνλον στο 90+7΄ το Γιβραλτάρ έφτασε μία “ανάσα” από το να καταφέρει να νικήσει και να πάρει τους πρώτους του βαθμούς στο νέο Nations League 2024-25, αλλά οι φιλοξενούμενοι είχαν διαφορετική άποψη σκοράροντας στο 90+14′ με πέναλτι του Νίκολας Χάσλερ για το τελικό 2-2 σε ένα επικό παιχνίδι στα τελευταία λεπτά των καθυστερήσεων. Το Λιχτενστάιν παραμένει χωρίς νίκη μετά από 41 διαδοχικά παιχνίδια γεγονός που αποτελεί αρνητικό ρεκόρ.//Π.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ