Με Γερμανία η Εθνική αν πάρει την πρόκριση

by admin
0 views

Η κλήρωση που θα γίνει λίγο μετά τα μεσάνυχτα του Σαββάτου για να βγουν τα ζευγάρια των προημιτελικών του Ολυμπιακού Τουρνουά Μπάσκετ Ανδρών, δεν θα έχει κανένα ενδιαφέρον για την Εθνική μας ομάδα, εφόσον τελικά καταφέρει να πάρει την πρόκριση στην επόμενη φάση. Αυτό βέβαια δεν εξαρτάται από την ίδια, αλλά από τους Σέρβους.

Ο μόνος τρόπος για να βρεθεί η Ελλάδα στους “8” είναι να περάσει ως μία από τις δύο καλύτερες τρίτες της φάσης των ομίλων, κάτι που θα γίνει αν οι “πλάβι” επικρατήσουν του Νοτίου Σουδάν με 3+ πόντους διαφορά. Με βάση το σύστημα διεξαγωγής, η χώρα μας θα αντιμετωπίσει μία εκ των δύο ομάδων που τερμάτισαν πρώτες στους ομίλους τους και κατέγραψαν τη μεγαλύτερη διαφορά πόντων στα τρία παιχνίδια που έδωσαν.

Επομένως, οι δύο πιθανοί αντίπαλοι της Εθνικής είναι η Γερμανία, που πήρε την πρωτιά στο 2ο γκρουπ και είχε +47 και οι ΗΠΑ, παρ’ όλο που έχει να δώσει ματς με το Πουέρτο Ρίκο. Οι Αμερικανοί βρίσκονται στην κορυφή του 3ου ομίλου με +43. Ο Καναδάς τελείωσε με +20 τη φάση των ομίλων και θα πάει στο 2ο γκρουπ δυναμικότητας. Ωστόσο, η Ελλάδα ήδη ξέρει τον αντίπαλό της, αν περάσει, γιατί η άλλη καλύτερη τρίτη, που έχει ήδη προκριθεί, είναι η Βραζιλία, η οποία βρισκόταν στον όμιλο της Γερμανίας και δεν μπορεί να παίξει ξανά απέναντί της. Άρα, οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα βρεθούν στον δρόμο της Εθνικής, όπως συνέβη και στα προημιτελικά του Eurobasket 2022.//N.

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ