Μεξικό: Η κυβέρνηση θα παραδίδει 54 εκατομμύρια δολάρια ετησίως στην περιοχή La Montana de Guerrero

by admin
1 views

Ο Μεξικανός πρόεδρος, Andrés Manuel López Obrador, και η διάδοχός του, Claudia Sheinbaum, επισκέφθηκαν αυτήν την Κυριακή την περιοχή της La Montaña στο Guerrero, μια πολιτεία στο νότιο Μεξικό, όπου υποσχέθηκαν να παραδώσουν 1.000 εκατομμύρια πέσος ετησίως (54 εκατ. δολάρια) για την ανάπτυξη της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια μιας κοινής περιοδείας που πραγματοποίησαν στο Guerrero, οι πολιτικοί έκαναν μια στάση στην Cuajinicuilapa, για να αξιολογήσουν τους εργατικούς δρόμους στη La Montaña, όπου ο πρόεδρος επεσήμανε ότι οι πόροι που θα παραδοθούν θα προέλθουν από τις εταιρείες που συντηρούν τους δρόμους και ότι σε προηγούμενες κυβερνήσεις έδιναν εκατομμύρια ποσά για αυτή τη δουλειά.

«Μιλήσαμε με την εταιρεία και τους είπαν, είναι πολλά (αυτά που δίνουν για συντήρηση), δεν θέλουμε να τους αφαιρέσουμε το συμβόλαιο, αλλά θα τους κάνουμε να συνεισφέρουν. Και άρχισαν να παραδίδουν 1.000 εκατομμύρια πέσος (περίπου 54 εκατομμύρια δολάρια) το χρόνο, αυτά τα 1.000 εκατομμύρια είναι για τη La Montaña de Guerrero, κάθε χρόνο, για δρόμους», σημείωσε.

Ο πρόεδρος, ο οποίος δεν διευκρίνισε πόσο καιρό θα δοθεί αυτή η υποστήριξη, δήλωσε ότι αυτό θα είναι για να βοηθήσει αυτή την περιοχή όπου αυξάνεται η ένταση λόγω της αυξανόμενης βίας του οργανωμένου εγκλήματος, οι δολοφονίες και οι διαδηλώσεις έχουν επιδεινωθεί λόγω της εξαφάνισης των 43 φοιτητών από Ayotzinapa τον Σεπτέμβριο του 2014.

Ο López Obrador επεσήμανε ότι η Costa Chica του Guerrero έχει «πολλές τουριστικές δυνατότητες» χάρη στη γεωργία, την κτηνοτροφία και τον τουρισμό της.

«Έτσι έχει πολλές δυνατότητες για μελλοντική ανάπτυξη, για όσους έρχονται μετά από εμάς, τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας», είπε.

Ο López Obrador εγγυήθηκε ότι σε αυτήν την περιοχή τα έργα μετασχηματισμού που ξεκίνησε κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής του θα συνεχιστούν.

«Είμαι χαρούμενος γιατί αυτός που θα με αντικαταστήσει, στον οποίο θα δώσω το προεδρικό φύλλο, είναι μια εξαιρετική γυναίκα, δεν έχω πλέον την ανάγκη να κάνω χάρη κανενός, μια γυναίκα με πολλές πεποιθήσεις, είναι ειλικρινής και επίσης από πεποίθηση, θα δώσει συνέχεια στον τέταρτο μετασχηματισμό της δημόσιας ζωής στο Μεξικό», σημείωσε.

Υπενθύμισε ότι η Sheinbaum έχει δεσμευτεί όχι μόνο να συνεχίσει με κοινωνικά προγράμματα, όπως οικονομικά οφέλη για τους ηλικιωμένους, αλλά ότι πρόκειται να τα βελτιώσει και υπενθύμισε την πρόταση να φέρει γιατρούς στα σπίτια και καθολικές υποτροφίες στο βασικό επίπεδο εκπαίδευσης. 

«Αφήστε τις νοσοκόμες να πάνε στους γιατρούς και να τους δουν στο σπίτι. Τι πρόκειται να συμβεί; Όποιος είναι άρρωστος θα αναρρώσει», είπε.

Από την πλευρά της, η Claudia Sheinbaum, εκλεγμένη πρόεδρος του Μεξικού, δεσμεύτηκε να συνεχίσει τις ενέργειες της κυβέρνησης López Obrador, ειδικά σε αυτές τις περιοχές.

«Σήμερα έρχομαι εδώ μαζί σας, στην Costa Chica του Guerrero, για να δεσμευτώ ότι θα συνεχίσω την κληρονομιά του Προέδρου Andrés Manuel López Obrador», είπε κατά τη συμμετοχή της στην εκδήλωση.

Επιβεβαίωσε ότι το πολιτικό κίνημα, το οποίο ο López Obrador ονόμασε Τέταρτη Μεταμόρφωση της χώρας, άλλαξε την ιστορία του Μεξικού και ως εκ τούτου εγγυήθηκε τη συνέχειά του.

«Θα συνεχίσουμε να κυβερνάμε με τις ίδιες αρχές, για τα αίτια που δημιούργησαν το κίνημα και ότι δεν προδίδονται», είπε.

Επεσήμανε ότι μεταξύ αυτών των αρχών είναι ότι, για το καλό όλων, πρώτον οι φτωχοί «θα συνεχίσουμε να κυβερνάμε με αυτήν την αρχή» και δεύτερον, είπε, ότι η διαφθορά δεν θα επιστρέψει στη χώρα.

 «Αυτές είναι κληρονομιές του προέδρου και θα συνεχίσουμε να τις αναπτύσσουμε, θα συνεχίσουμε να κυβερνάμε με αυτές τις αρχές, αλλά θα δώσουμε επίσης συνέχεια στα προγράμματα και τις ενέργειες του προέδρου», ανέφερε.

Υποσχέθηκε επίσης να συνεχίσει να κατασκευάζει βιοτεχνικούς δρόμους, έτσι ώστε οι δρόμοι του Γκερέρο να φτάσουν στην Οαχάκα και την Κόστα Γκράντε και να συνεχίσουν να επικοινωνούν με την ακτή της Γκερέρο Τσίκα.

Μετάφραση – Επιμέλεια: Αθανάσιος Ρούντος | Πηγή: EFE

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ