Μεντιλίμπαρ: «Έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό»

by admin
6 views

Αναλυτικά τα όσα είπε ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ:

«Μου άρεσε η εμπειρία στην Ελλάδα, ένα νέο πρωτάθλημα, μία νέα κουλτούρα και φυσικά η κατάκτηση του πρώτου ευρωπαϊκού τίτλου της ομάδας. Στην αρχή φοβόμουν, καθώς ήταν η πρώτη φορά που έφυγα από την Ισπανία και δεν ήξερα τι θα έβρισκα. Όλα όμως πήγαν πολύ καλά. Από την αρχή μας βοήθησαν τα αποτελέσματα κι ο κόσμος κατάλαβε τι ζητούσαμε. Επίσης είμαστε πολύ τυχεροί και με τη γλώσσα, αφού είναι πολλοί που μιλάνε ισπανικά. Περισσότερα από τα 3/4 των ποδοσφαιριστών μιλούν ισπανικά, οπότε αυτό το γεγονός μας βοήθησε αρκετά».

Για την σημασία της γλώσσας στα αποδυτήρια: «Η γλώσσα είναι σημαντική γιατί στο τέλος πρέπει να καταλαβαίνει ο ένας τον άλλον όταν μιλάμε, αλλά οι χειρονομίες είναι επίσης σημαντικές. Υπάρχουν φορές που κάνοντας μία χειρονομία ή με μία γκριμάτσα, σε καταλάβουν καλύτερα απ’ ότι να μιλάς. Αυτή είναι η αίσθηση μου λοιπόν και θεωρώ ότι έχω βρει έξυπνους ανθρώπους στον Ολυμπιακό».

Για τις διαφορές Ελλάδας και Ισπανίας: «Δεν μου φαίνεται πως έχω πάει στο εξωτερικό ή κάπου αλλού. Το στυλ δηλαδή είναι σαν να είμαι στο σπίτι μου, με αυτή την έννοια».

Για τους στόχους για τη νέα σεζόν: «Στόχος σε μία ομάδα όπως ο Ολυμπιακός είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος. Φέτος ξεκινάμε από την αρχή. Εδώ και λίγες μέρες έχουμε κάνουμε ανανεώσεις με ποδοσφαιριστές που θέλουμε να συνεχίσουν μαζί μας».//ΔΜ

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ