Μεγάλη επιχείρηση στο Μόναχο: Ένας νεκρός από αστυνομικά πυρά κοντά σε Μουσείο και το Ισραηλινό προξενείο

by admin
3 views

Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο κέντρο του Μονάχου, κοντά στο προξενείο του Ισραήλ. Η αστυνομία πυροβόλησε έναν ύποπτο, ο οποίος και πέθανε λίγη ώρα μετά. Σύμφωνα με τις Αρχές ο άνδρας έφερε μακρύκανο όπλο και πυροβόλησε προηγουμένως εναντίον τους, έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης για τον Ναζισμό, στο κέντρο του Μονάχου. Η αστυνομική παρουσία είναι μεγάλη στην πόλη με την αστυνομία να καθησυχάζει τους πολίτες ότι στο περιστατικό δεν φαίνεται να εμπλέκεται άλλο άτομο.

Το κέντρο, το οποίο καταγράφει την ιστορία της ναζιστικής δικτατορίας, βρίσκεται κοντά στο Γενικό Προξενείο του Ισραήλ στη γειτονιά Maxvorstadt του Μονάχου. H επίθεση συμπίπτει με την επέτειο της «Σφαγής του Μονάχου» της τρομοκρατικής το 1972, όταν τρομοκράτες σκότωσαν 11 Ισραηλινούς αθλητές κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

Οι αστυνομικοί ανταπέδωσαν τα πυρά και τραυμάτισαν τον δράστη, ενώ πολύ γρήγορα βρισκόταν σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, καθώς στο γειτνιάζον κτίριο στεγάζεται το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο επίσης φυλάσσεται. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της αστυνομίας, στην ανταλλαγή πυρών συμμετείχαν αρχικά πέντε αστυνομικοί, ενώ η ταυτότητα του δράστη παραμένει άγνωστη.

Σύμφωνα με την Süddeutsche Zeitung, η αστυνομία εκτιμά ότι ο άνδρας έδρασε μόνος και δεν αναζητά τυχόν συνεργούς. Η επιχείρηση της αστυνομίας ωστόσο συνεχίζεται, με την συνδρομή και ελικοπτέρου.

Μεγάλη επιχείρηση στο Μόναχο: Ένας νεκρός από αστυνομικά πυρά κοντά σε Μουσείο και το Ισραηλινό προξενείο
(AP Photo/Matthias Schrader)

Το περιστατικό συμπίπτει με την σημερινή επέτειο της επίθεσης Παλαιστινίων εναντίον ισραηλινών αθλητών στο ολυμπιακό χωριό κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Μονάχου το 1972 και στο κτίριο του ισραηλινού προξενείου βρίσκονταν πολύ λίγοι εργαζόμενοι. Από το υπουργείο Εξωτερικών του Ισραήλ έγινε γνωστό ότι δεν υπήρξαν τραυματισμοί.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ