Μεγάλη δικαστική νίκη για τον Τραμπ: Αθωώνεται για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων

by admin
6 views

Ακυρώνεται η δίκη του Ντόναλντ Τραμπ για την υπόθεση των απόρρητων εγγράφων, κάτι που λογίζεται ως μεγάλη δικαστική νίκη για τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, η οποία μάλιστα έρχεται μερικές ώρες μόλις μετά από την δολοφονική επίθεση σε βάρος του.

Συγκεκειμένα, η λεγόμενη «υπόθεση των εγγράφων» του Μαρ-α-Λάγκο, τα οποία ο πρώην πρόεδρος εφέρετο να είχε μεταφέρει στην κατοικία του παράνομα από τον Λευκό Οίκο, κλείνει χωρίς να πάει σε δίκη, καθώς η δικαστής -η οποία έχει διοριστεί από τον Τραμπ και θεωρείται άπειρη, κυρίως λόγω της ηλικίας της- έκρινε ότι ο διορισμός του εισαγγελέα Τζακ Σμιθ ο οποίος είχε ασκήσει τις κατηγορίες, ήταν αντισυνταγματικός και ως εκ τούτου δεν είχε την αρμοδιότητα να ανοίξει αυτή την υπόθεση.

Το πιθανότερο πλέον είναι πως οι εισαγγελικές αρχές, ο Τζακ Σμιθ και το υπουργείο Δικαιοσύνης θα ασκήσουν έφεση και η υπόθεση θα πάει στο Ανώτατο Δικαστήριο, αλλά ο κίνδυνος για τον Ντόναλντ Τραμπ στην παρούσα φάση απομακρύνεται.

Πλέον, εκκρεμούν δύο ποινικές υποθέσεις -και όχι πια τέσσερις- μιας και υφίσταται ήδη μία καταδίκη για την υπόθεση της Στόρμι Ντάνιελς, και η σημερινή εξέλιξη.

Ανταπόκριση ΕΡΤNews – Ουάσινγκτον: Λένα Αργύρη

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ