Μαρινάκης σε Αποστολάκη: Δεν υπάρχουν κενά στην ελληνική άμυνα – Φτηνή αντιπολιτευτική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ

by admin
6 views

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Π. Μαρινάκης απάντησε πριν από λίγο στους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης τόσο για τη συμφωνία των Πρεσπών και την παρουσία του πρωθυπουργού στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, όσο και για τα αμυντικά ζητήματα.

Απαντώντας σε ερώτηση του ΕΡΤNews σχετικά με την κατηγορία από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ ότι υπάρχει ένας διπλωματικός λήθαργος, είπε η αξιωματική αντιπολίτευση όσον αφορά στις προκλήσεις της Βόρειας Μακεδονίας έκανε λόγο κυβερνητικός εκπρόσωπος για, όπως είπε, «παράνοια» από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα το εξήγησε αυτό και είπε χαρακτηριστικά ότι μόλις πρόσφατα επέμενε ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα πρέπει να ακυρωθούν τα μνημόνια. Ωστόσο, εμείς δεν το πράτταμε αυτό ως κυβέρνηση, διότι το κρατούσαμε ως ασφαλιστική δικλείδα, ενώ τώρα λέει ότι θα πρέπει να περιμένουμε.

«Και το ίδιο κόμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ, έβγαλε σήμερα ανακοίνωση, ζητώντας από την κυβέρνηση, να εμποδίσει την ευρωπαϊκή ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας. Μιλάμε για παράνοια. Αυτά δεν έχουν ξαναγίνει. Δεν μιλάμε για αλλαγή στάσης, επειδή εξελέγη, ας πούμε, ένας νέος πρόεδρος, ότι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ καταργεί τον παλιό ΣΥΡΙΖΑ, ο ΣΥΡΙΖΑ του σήμερα καταργεί τον εαυτό του! Οι ίδιοι άνθρωποι που λέγανε τρέξτε πιο γρήγορα, ψηφίστε τα πάντα και τους λέγαμε ότι πρέπει να περιμένουμε, γιατί η συμπεριφορά των γειτόνων μας δεν είναι αυτή η οποία προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών, που εκείνοι ψήφισαν, τώρα λένε από την κυβέρνηση «να τρέχεις πιο γρήγορα προς την αντίθετη κατεύθυνση!» Η απάντηση και προς τις δύο θεωρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ, του ΣΥΡΙΖΑ Α΄, του ΣΥΡΙΖΑ Β΄, όπως είχαμε κάποτε το ΣΥΡΙΖΑ εξωτερικού και το ΣΥΡΙΖΑ εσωτερικού, είναι ότι η Κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ακολουθούν υπεύθυνη εξωτερική πολιτική και χωρίς περιστροφές και χωρίς πολλές διατυπώσεις, λένε ―λέμε, δηλαδή― ότι η ευρωπαϊκή πορεία της Βόρειας Μακεδονίας περνά από την Ελλάδα και προφανώς αν δεν αλλάξει δραστικά ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τα διεθνώς συμφωνηθέντα, δεν πρόκειται να προχωρήσει», ανέφερε.

Και περιέγραψε όλη αυτή την κατάσταση από πλευράς του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση σε κάθε περίπτωση ακολουθεί, όπως είπε, υπεύθυνη εξωτερική πολιτική.

Παράλληλα, ο κ. Μαρινάκης είπε πως ο κύριος Αποστολάκης δεν κατάλαβε ή έκανε ότι δεν κατάλαβε τι ακριβώς είπε ο πρωθυπουργός.

Υπενθυμίζεται ότι τομεάρχης Εθνικής ‘Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, Ευάγγελος Αποστολάκης, κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη πως σε συνέντευξή του στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ παραδέχθηκε την ύπαρξη κενών στις αμυντικές ικανότητες της χώρας μας, ως αποτέλεσμα της στρατιωτικής στήριξης στην Ουκρανία.

Ο κ. Μαρινάκης έκανε λόγο για «φθηνή αντιπολιτευτική τακτική» και σχολίασε ότι ο κ. Αποστολάκος «είτε δεν κατάλαβε είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε τι είπε ο πρωθυπουργός». Διευκρίνισε ότι ο κ. Μητσοτάκης αναφερόταν συνολικά στην αμυντική στρατηγική, που πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη και πρόσθεσε: «Δεν υπάρχει καμία κρυφή ατζέντα. Ούτε κάποια κρυφή στήριξη. Η απάντηση στην ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να διαβάζουν πιο προσεκτικά τις δηλώσεις των αντιπάλων τους».

«Διάβασα με λύπη μια ανακοίνωση του τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ. Και το λέω με λύπη γιατί είχαμε άλλη μία φτηνή αντιπολιτευτική πολιτική από τον ΣΥΡΙΖΑ, που είτε δεν κατάλαβε το κόμμα της Αξιωματικής αντιπολίτευσης, είτε έκανε ότι δεν κατάλαβε τι είπε ο Πρωθυπουργός. Ο Πρωθυπουργός, αν δει κανείς όλη του τη δήλωση, αναφερόταν στην Ευρώπη, όχι στην Ελλάδα. Αναφερόταν συνολικά στο πως πρέπει να κινηθεί η Ευρώπη. Αν δει κανείς και την προηγούμενη και την επόμενη παράγραφο της δήλωσής του, -έκατσα και το είδα με προσεκτικό τρόπο για να σας απαντήσω, γιατί φανταζόμουν ότι μετά την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ θα γινόταν αυτή, ή μια αντίστοιχη ερώτηση-. Άρα, δεν υπάρχει κανένα κενό στην ελληνική άμυνα. Δεν αναφερόταν στην άμυνα της Ελλάδας. Αναφερόταν σε μια συνολική στρατηγική που ακολουθεί και θα πρέπει να ακολουθήσει η Ευρώπη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

H Χαριλάου Τρικούπη τονίζει ότι η υποστήριξη της Ελλάδας προς την Ουκρανία στην υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της χώρας έναντι της παράνομης ρωσικής εισβολής αποτελεί άμεση απόρροια των διεθνών υποχρεώσεων της χώρας και της αφοσίωσης της Ελλάδας στις αρχές του διεθνούς δικαίου, «δεν μπορεί όμως να γίνεται εις βάρος των εθνικών μας συμφερόντων».

Στην αντίδραση του το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος τονίζει « εδώ και τώρα να σταματήσει κάθε στήριξη στο καθεστώς Ζελένσκι με οπλικά συστήματα που υποτίθεται ότι αγοράστηκαν για την άμυνα της χώρας και η κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι δεν πρόκειται να στείλει F-16 στην Ουκρανία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ