Μανώλης: «Δέσμευση για συνεχή δράση κι ευαισθητοποίηση»

by admin
0 views

Με υπερηφάνεια και αίσθημα ευθύνης, η Ένωση Ταεκβοντό Βορείου Ελλάδας (ΕΤΑΒΕ) ολοκληρώνει τη συμμετοχή της στο Ευρωπαϊκό έργο «MeTae: Break the Silence in Sport: Capacity building of Taekwondo organisations to promote gender equality», με στόχο την ευαισθητοποίηση και την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον αθλητισμό.

Το έργο, το οποίο ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2023, περιλαμβάνει μια σειρά από δράσεις, εκπαιδευτικά προγράμματα και καμπάνιες ευαισθητοποίησης, με σκοπό την προώθηση ενός ασφαλούς και υποστηρικτικού περιβάλλοντος για όλους τους αθλητές και τις αθλήτριες.

Στις 21-22 Απριλίου η ΕΤΑΒΕ συμμετείχε στο 15ο Hereya Open International Tournament που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας. Η μεγάλη συμμετοχή αθλητών και προπονητών τόσο από την Ελλάδα όσο και από τη Βουλγαρία έδωσε τη δυνατότητα να διαδοθεί ακόμα περισσότερο το έργο, με την ενημέρωση αθλητών και προπονητών για τα ζητήματα της έμφυλης βίας στον αθλητισμό και την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού.

Καθώς το έργο προχωρά προς την ολοκλήρωσή του, ο πρόεδρος της ΕΤΑΒΕ και μέλος του ΔΣ της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ταεκβοντό (ΕΛΟΤ), Μανώλης Χρήστος, δήλωσε:

«Η συμμετοχή μας είναι μια σημαντική ευκαιρία για να κάνουμε ουσιαστικές αλλαγές. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τις δράσεις μας για την καταπολέμηση της έμφυλης βίας στον αθλητισμό και την προώθηση της ισότητας και του σεβασμού. Θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε εκπαίδευση και υποστήριξη σε όλους τους εμπλεκόμενους και να εργαζόμαστε ακούραστα για ένα ασφαλές και δίκαιο αθλητικό περιβάλλον».

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ