Μακελειό στο Νταγκεστάν: Ανθρωποκυνηγητό για τους δράστες – Οι υποψίες και τα σημάδια που «δείχνουν» συγκεκριμένες οργανώσεις

by admin
4 views

Ολοένα και αυξάνονται τα θύματα μετά από τις συντονισμένες τρομοκρατικές επιθέσεις που σημειώθηκαν σε δύο πόλεις του Νταγκεστάν, στη Ρωσία. Οι νεκροί έχουν φτάσει ήδη τους 20, ενώ οι τραυματίες ξεπερνούν τους 26.

Οι δράστες έβαλαν στο στόχαστρο δύο ορθόδοξες εκκλησίες, μία συναγωγή και ένα αστυνομικό φυλάκιο, εκτελώντας μάλιστα και έναν αρχιερέα 66 ετών ονόματι Νικολάι Κοτέλνικοφ, ο οποίος σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ δολοφονήθηκε βάναυσα.   

Μέχρι στιγμής ωστόσο, κανείς δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την επίθεση. 

«Φυσικά, καταλαβαίνουμε ποιος βρίσκεται πίσω από την διοργάνωση αυτών των τρομοκρατικών επιθέσεων. Αντιλαμβανόμαστε τι προσπάθησαν να επιτύχουν οι δράστες» δήλωσε ο κυβερνήτης του Ντερμπέντ, Σεγκέι Μελικόφ.

«Οι αρμόδιες αρχές έδρασαν γρήγορα, αλλά, δυστυχώς, υπήρξαν απώλειες. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια
στις οικογένειες και τους φίλους των οποίων οι γιοι και τα αδέλφια έχασαν τη ζωή τους» τόνισε ο δήμαρχος του Μαχατσκάλα, Γιουσούπ Ουμάβοφ. «Επί του παρόντος, οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα με στόχο την αποκατάσταση του νόμου και της τάξης» πρόσθεσε.

Οι Αρχές δήλωσαν ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν από μέλη μίας διεθνούς τρομοκρατικής οργάνωσης. με το Κρεμλίνο προς το παρόν να αρκείται στο να εκφράσει τα συλλυπητήρια του στις οικογένειες των θυμάτων.

Το Νταγκεστάν κήρυξε τριήμερο πένθος με τα μέτρα ασφάλειας να έχουν ενισχυθεί στην περιοχή.

Το Νταγκεστάν

Το πρόβλημα των ισλαμιστικών επιθέσεων διαρκεί εδώ και δεκαετίες για τη Ρωσία και έχει τις ρίζες του σε αυτήν ακριβώς την περιοχή.

Το κύριο χαρακτηριστικό της πόλης Νταγκεσταν, που βρίσκεται στις δυτικές ακτές της Κασπίας, είναι ότι πρόκειται για μια πολυπολιτισμική πόλη, περιλαμβάνει 30 εθνότητες με ξεχωριστές γλώσσες. Στην πλειοψηφία τους είναι Μουσουλμάνοι. Η εβραϊκή κοινότητα είναι περιορισμένη, μιλούν διάλεκτο των Περσικών. Στην πόλη, το 2000 ρωσικός στρατός κατατρόπωσε ισλαμιστική εξέγερση.

Υπενθυμίζεται πως στις 2 Απριλίου του 2023 πραγματοποιήθηκε έκρηξη βόμβας σε εστιατόριο στην Αγία Πετρούπολη, με απολογισμό έναν νεκρό και 42 τραυματίες, από τους οποίους 24 μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο και 6 ήτνα σε κρίσιμη κατάσταση. Τότε η Μόσχα προχώρησε σε κατηγορίες ότι πίσω από την επίθεση ήταν το Κίεβο. Την ευθύνη ανέλαβε ο εθνικός δημοκρατικός στρατός.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ