Μαζική ουκρανική επίθεση στη περιφέρεια της Μόσχας – Πιέζει για χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς ο Ζελένσκι, αλλάζει το πυρηνικό της δόγμα η Ρωσία

by admin
1 views

Μπαράζ επιθέσεων με drone στην περιφέρεια της Μόσχας και της γειτονικής Τβερ εξαπέλυσε τα ξημερώματα η Ουκρανία στοχοποιώντας εργοστάσια παραγωγής ενέργειας και διυλιστήρια, χωρίς να υπάρχουν αναφορές για θύματα.  

Συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσαν πυρκαγιές στο διυλιστήριο της Μόσχας και στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό του Κονάκοβο στην περιφέρεια του Τβερ, έναν από τους μεγαλύτερους στην κεντρική Ρωσία, σύμφωνα με αξιωματούχους και μέσα ενημέρωσης.

Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας ανέφερε στην εφαρμογή μηνυμάτων Telegram πως μονάδες της αντιαεροπορικής άμυνας κατέστρεψαν 158 μη επανδρωμένα αεροσκάφη που εκτοξεύθηκαν από την Ουκρανία στη διάρκεια της νύχτας, περιλαμβανομένων εννέα πάνω από τη Μόσχα και τη γύρω περιοχή.

Ο δήμαρχος της Μόσχας Σεργκέι Σομπιάνιν δήλωσε πως αρκετά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έθεσαν στο στόχαστρο το διυλιστήριο της Μόσχας και πως είναι σε εξέλιξη προσπάθειες κατάσβεσης μιας φωτιάς σε «ξεχωριστή τεχνική αίθουσα» στη μονάδα.

Το πρακτορείο ειδήσεων TASS, επικαλούμενο αξιωματούχους της πυροσβεστικής υπηρεσίας, μετέδωσε πως η φωτιά κατηγοριοποιήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο πολυπλοκότητας, που σημαίνει πως μπορεί να απαιτήσει επιπρόσθετες μονάδες.

Ο αρχηγός του ουκρανικού στρατού χαρακτήρισε δύσκολη την κατάσταση σχετικά με την κύρια επίθεση της Μόσχας στην ανατολική Ουκρανία, ενώ ο πρόεδρος Ζελένσκι πιέζει τη Δύση να επιτρέψει τη χρήση όπλων μεγάλου βεληνεκούς, κατά της Ρωσίας. 

Η Μόσχα αλλάζει το πυρηνικό της δόγμα

Η Ρωσία θα πραγματοποιήσει αλλαγές στο πυρηνικό της δόγμα ως απάντηση στις ενέργειες της Δύσης σχετικά με τη σύγκρουση στην Ουκρανία, όπως μετέδωσε σήμερα το πρακτορείο ειδήσεων TASS επικαλούμενο τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ δεν είπε τι θα περιλαμβάνουν αυτές οι αλλαγές.

Το ισχύον πυρηνικό δόγμα της Ρωσίας, το οποίο καθορίστηκε με διάταγμα του προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν το 2020, αναφέρει ότι η χώρα μπορεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα σε περίπτωση επίθεσης με πυρηνικά από κάποιον εχθρό ή σε περίπτωση συμβατικής επίθεσης, η οποία απειλεί την ύπαρξη του κράτους.

Η Ρωσία, η οποία κατηγορεί τη Δύση ότι χρησιμοποιεί την Ουκρανία ως πληρεξούσιο για να διεξάγει πόλεμο εναντίον της, έχει πει και στο παρελθόν ότι εξετάζει να προβεί σε αλλαγές.

Η δήλωση του Ριαμπκόφ ήταν η πιο ρητή ότι η χώρα πρόκειται να το πράξει.

“Το έργο βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο και είναι σαφής η πρόθεση για αλλαγές”, είπε ο υφυπουργός σύμφωνα με το TASS και πρόσθεσε ότι η απόφαση “συνδέεται με την πορεία κλιμάκωσης των δυτικών εχθρών μας” σε σχέση με τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ