Μαζική εισβολή κροκοδείλων σε αστικές περιοχές του Τέξας λόγω τροπικής καταιγίδας

by admin
7 views

Οι έντονες βροχοπτώσεις που προκλήθηκαν από τον τυφώνα Μπέριλ και την τροπική καταιγίδα Αλμπέρτο δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για τουλάχιστον 200 κροκόδειλους να εισέλθουν σε αστικές περιοχές στην πολιτεία Tamaulipas του Μεξικού, που συνορεύει με το Τέξας, δήλωσαν οι πολιτειακές και ομοσπονδιακές αρχές, που επικαλείται το CNN.

Μέχρι στιγμής, οι αρχές δήλωσαν ότι έχουν αιχμαλωτίσει και μετεγκαταστήσει περίπου 200 ερπετά από τότε που ο τυφώνας Αλμπέρτο ​​έπληξε την περιοχή τον Ιούνιο. Ο Beryl επηρέασε την ίδια περιοχή πριν κινηθεί προς το νότιο Τέξας.

Μαζική εισβολή κροκοδείλων σε αστικές περιοχές του Τέξας λόγω τροπικής καταιγίδας

Οι αρχές λένε ότι οι ισχυρές καταιγίδες ανέβασαν τη στάθμη των υδάτων στις παράκτιες λιμνοθάλασσες, με αποτέλεσμα οι κροκόδειλοι σε αυτές τις περιοχές να περιφέρονται σε πόλεις όπως το Tampico, το Ciudad Madero και η Altamira, όπου πιάστηκαν 165 από τα ερπετά. Άλλοι 40 κροκόδειλοι αιχμαλωτίστηκαν στην ίδια περιοχή τον Ιούνιο και μεταφέρθηκαν στο φυσικό τους περιβάλλον εκτός κατοικημένων περιοχών.

Αυτό το πρόβλημα θα συνεχιστεί, ακόμη και μετά την υποχώρηση της στάθμης του νερού στους πλημμυρισμένους από τη βροχή δρόμους και αποχετεύσεις. Το θέμα ήρθε στο επίκεντρο των μέσων ενημέρωσης αφού αρκετοί χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης δημοσίευσαν βίντεο με δεμένους κροκόδειλους σε αστικές περιοχές. Οι κροκόδειλοι είναι προστατευόμενο είδος στο Μεξικό. Οι επιθέσεις σε ανθρώπους είναι σπάνιες αλλά μπορεί να συμβούν.

Πηγή: Digi24.ro

Μετάφραση: Mικαέλα Λαμπρινίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ