Μαδρίτη: Σάντσεθ και Αμπάς καταδικάζουν το Ισραήλ και απαιτούν τον τερματισμό του πολέμου στη Γάζα

by admin
1 views

ανταπόκριση από τη Μαδρίτη: Δώρα Μακρή

Τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς υποδέχτηκε στην Μονκλόα ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, τέσσερις μήνες μετά την αναγνώριση της Παλαιστίνης από την Ισπανία. Ο Πέδρο Σάντσεθ τόνισε ότι : «Η Ισπανία είναι προσηλωμένη στη λύση των δύο κρατών ως ο μόνος τρόπος για να τερματιστεί η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή και πρέπει να προσφέρουμε μια πολιτική προοπτική που αποκαθιστά την ελπίδα στον παλαιστινιακό λαό».

Επανέλαβε δε ότι «η κατάπαυση του πυρός είναι απολύτως απαραίτητη για να τερματιστεί η βία, να διασφαλιστεί η ανθρωπιστική βοήθεια στον άμαχο πληθυσμό και να επιτραπεί η απελευθέρωση όλων των ομήρων».

Ο Παλαιστίνιος ηγέτης, 88 ετών και πρόεδρος της Παλαιστινιακής αρχής από το 2014, ευχαρίστησε την Ισπανία για την αναγνώρισή της Παλαιστίνης ως κράτος τον περασμένο Μάιο. «Είναι μια πολύ ξεκάθαρη δέσμευση. Βλέπετε ότι είναι μια δίκαιη υπόθεση την οποία έχουμε πολεμήσει για περισσότερα από 70 χρόνια».

Ο Αμπάς υπενθύμισε επίσης τον ρόλο της Ισπανίας ως μεσολαβήτριας μεταξύ των δύο χωρών. «Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε τη σύνοδο κορυφής για την ειρήνη το 1992 στη Μαδρίτη. Ως εκ τούτου, επαναλαμβάνουμε το αίτημά μας να γίνει μια δεύτερη διάσκεψη ειρήνης εδώ». Απαίτησε την αποχώρηση όλων των ισραηλινών στρατευμάτων από τη Γάζα και τις κατεχόμενες περιοχές. «Είμαστε δεσμευμένοι να διατηρήσουμε το κράτος της Παλαιστίνης στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ. Στόχος μας είναι να παραλύσουμε αυτή την επίθεση εναντίον του λαού μας».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ