Μαγνησία: Με 124.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο καθαρισμός του λιμανιού της Σκοπέλου

by admin
0 views

Ένα  ακόμη σημαντικό έργο χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Θεσσαλίας, στονησί της Σκοπέλου. Πρόκειται για τον  καθαρισμό του Λιμανιού από τις φερτές ύλες, εν όψει του καλοκαιριού, ένα έργο απαραίτητο για την ασφαλή πρόσβαση των πλοίων στο λιμάνι της Σκοπέλου, καθώς σε περίπτωση επιδείνωσης υπάρχει κίνδυνος αποκλεισμού του νησιού.

Η συνεχής συσσώρευση φερτών υλικών δυσχεραίνει τους ελιγμούς των πλοίων και καθιστά ορατό τον κίνδυνο του αποκλεισμού του λιμανιού της Σκοπέλου από τα σύγχρονα, μεγάλα επιβατικά  οχηματαγωγά πλοία. Η ανάγκη συνεχών καθαρισμών – εκβαθύνσεων του λιμανιού της Σκοπέλου είναι διαρκής  και υπαγορεύεται τόσο από την μορφολογία του (αποτελεί ουσιαστικά λεκάνη απορροής υδάτων) όσο και από τις έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ετών που μεταφέρουν μεγάλες ποσότητες φερτών υλικών τα οποία διαμορφώνουν ανάλογα τα ύψη πυθμένα.

Μαγνησία: Με 124.000 ευρώ χρηματοδοτείται ο καθαρισμός του λιμανιού της Σκοπέλου
Το Λιμενικό Ταμείο

Σύμφωνα με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δημήτρης Κουρέτα η Περιφέρεια χρηματοδοτεί έργα που θα συμβάλλουν στην περαιτέρω ανάπτυξη του νησιού και θα βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των μόνιμων κατοίκων. 

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Σκοπέλου κ. Σταμάτης Περίσσης ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη  για την στήριξη και την χρηματοδότηση  και αυτού του έργου καθώς και για το έργο της επισκευής του ελικοδρομίου  το οποίο εκκρεμούσε ,έργα όπως επεσήμανε απαραίτητα για τη Σκόπελο.

ΣΥΝΤΟΜΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ

Απομάκρυνση με μηχανικά μέσα περίπου 25.000,00 m3 βυθοκορημάτων, ώστε να καταστούν ασφαλείς η είσοδος και η λιμενολεκάνη ελιγμών του λιμανιού της Σκοπέλου

Ο αρχικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στις 124.000,00 € με φορέα υλοποίησης το Δήμο Σκοπέλου- Δημοτικό Λιμενικό ταμείο Σκοπέλου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ