Μήνυμα των ΗΠΑ στη Χεζμπολάχ για την Κύπρο: «Η Χεζμπολάχ πρέπει να σταματήσει να απειλεί την Κύπρο και να επιδιώξει μια διπλωματική λύση»

by admin
7 views

Ανταπόκριση Ουάσιγκτον: Λένα Αργύρη

Σαφές μήνυμα στην Χεζμπολάχ και στον ηγέτη της Χασάν Νασράλα στέλνει το Στέιτ Ντιπάρτμεντ μετά τις απειλές εναντίον της Κύπρου.

Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Υπουργείου Εξωτερικών «εμείς και οι εταίροι μας είμαστε ξεκάθαροι: η Χεζμπολάχ και άλλοι παράγοντες δεν πρέπει να προσπαθήσουν να εκμεταλλευτούν τη συνεχιζόμενη σύγκρουση. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν θέλουν να δουν αυτή τη σύγκρουση να επεκτείνεται στον Λίβανο ή στην ευρύτερη περιοχή. Οποιαδήποτε κλιμάκωση θα ήταν καταστροφική για τον Λίβανο και τον λιβανικό λαό και δεν είναι προς το συμφέρον κανενός».

Όπως πρόσθεσε ο κ Μίλερ κατά την διάρκεια της ενημέρωσης «προφανώς αυτά τα σχόλια είναι εξαιρετικά αντιπαραγωγικά. Η Χεζμπολάχ θα πρέπει να σταματήσει να απειλεί οποιονδήποτε. Προτιμάμε η Χεζμπολάχ να επιδιώξει μια διπλωματική λύση».

Ο κ Μιλερ σχολιάζοντας την συνάντηση που είχε την Δευτέρα ο ΥΠΕΞ των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν με τον ομόλογό του της Κυπριακής Δημοκρατίας Κωνσταντίνο Κόμπο είπε «ήταν μια απίστευτα παραγωγική συνάντηση. Ο Μπλίνκεν ευχαρίστησε την κυβέρνηση της Κύπρου για όλο το έργο που έχει κάνει για να διευκολύνει την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στον λαό της Γάζας. Και θέλω απλώς να το επισημάνω ξανά, ότι η Κύπρος έχει πραγματικά διαδραματίσει βασικό ρόλο ως χώρα οργάνωσης για την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας που φτάνει στη Γάζα, που βοηθά αθώους Παλαιστίνιους, που ταΐζει αθώους Παλαιστίνιους. Το γιατί η Χεζμπολάχ να επιτεθεί σε μια χώρα στη μέση αυτού του σημαντικού ανθρωπιστικού ρόλου που διαδραματίζει, γιατί εξαπέλυσε αυτό το είδος λεκτικής επίθεσης με ξεπερνά».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ