Μέση Ανατολή: Οι ισραηλινές αρχές συνέλαβαν τον γραμματέα του κινήματος Φατάχ Τζιμπρίλ Ρατζούμπ στο πέρασμα Καράμα

by admin
1 views

Οι ισραηλινές δυνάμεις συνέλαβαν τον γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής της Φατάχ και τον επικεφαλής της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Επιτροπής, Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, κατά την επιστροφή του στη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία μέσω της διάβασης Karama (γέφυρα του Βασιλιά Χουσεΐν) και Του παρέδωσε μια κλήση για να εξετάσει τις υπηρεσίες πληροφοριών της στο στρατόπεδο Ofer την επόμενη Πέμπτη.

Πηγή στο γραφείο του Rajoub δήλωσε ότι οι ισραηλινές αρχές “τον συνέλαβαν κατά την επιστροφή του στη Δυτική Όχθη από την Ιορδανία και του παρέδωσαν κλήση για συνέντευξη στα κεντρικά γραφεία συνδέσμου στο Ισραηλινό Κέντρο Ofer “. Τόνισε ότι ο Ρατζούμπ «επιστρέφει στη Δυτική Όχθη μέσω της γέφυρας Karama (διάβαση Άλενμπι) και του επιδόθηκε η κλήση χωρίς να γνωρίζουν τους λόγους».

Η χερσαία διάβαση Karama, η μόνη που συνδέει τη Δυτική Όχθη με την Ιορδανία, ονομάζεται «Γέφυρα Άλενμπι» από την ισραηλινή πλευρά, ενώ η ιορδανική πλευρά την αποκαλεί «Γέφυρα του Βασιλιά Χουσεΐν». Τις τελευταίες ημέρες, ο Rajoub άσκησε σκληρή κριτική στο Ισραήλ και τον πόλεμο του στη Λωρίδα της Γάζας. Ο Rajoub κατέχει τις θέσεις του Προέδρου της Παλαιστινιακής Ολυμπιακής Επιτροπής και του Προέδρου της Παλαιστινιακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου.

Οι ηγέτες του κινήματος Φατάχ και της Παλαιστινιακής Αρχής έχουν συνήθως διπλωματικά διαβατήρια και κάρτες VIP, κάτι που διευκολύνει τη διαδικασία μετακίνησης από και προς τη Δυτική Όχθη μέσω ισραηλινών σημείων ελέγχου και διελεύσεων.

Ο Rajoub είπε σε δηλώσεις του στο Παλαιστινιακό Πρακτορείο Ειδήσεων Wafa ότι οι δυνάμεις κατοχής τον συνέλαβαν κατά την επιστροφή του από τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού 2024 μέσω της διάβασης Karama, κατέσχεσαν το διαβατήριό του και τον έψαξαν ενδελεχώς, προτού του δώσουν κλήση για έλεγχο. Και Τόνισε ότι δεν θα συμμορφωθεί με τις κατοχικές αρχές που τον καλούν, «Πρόκειται για κατοχική αρχή και δεν θα συμμορφωθώ με την πρόσκλησή της για έλεγχο των πληροφοριών της».

Η “Wafa” ανέφερε ότι ο Rajoub είχε “υποβληθεί σε απειλές από υπουργούς της κατοχικής κυβέρνησης να τον συλλάβουν, επειδή προσπάθησε να εκδιώξει το κατοχικό κράτος από τις διεθνείς αθλητικές ομοσπονδίες. Ο Υπουργός Εξωτερικών στην ισραηλινή κατοχική κυβέρνηση, Yisrael Katz, απείλησε λέγοντας: Θα εργαστούμε για να ανατρέψουμε το σχέδιο του Τζιμπρίλ Ρατζούμπ, και «Αν δεν σταματήσει, θα τον φυλακίσουμε και θα τον αφήσουμε να παίζει μόνος του ανάμεσα στους τοίχους».

Ο ισραηλινός δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός σταθμός “Kan 11” επικαλέστηκε μια πηγή ασφαλείας (την οποία δεν κατονόμασε) ότι, “Ο Ρατζούμπ συνελήφθη από το τελωνείο, όχι για λόγους ασφαλείας, αλλά αφού βρέθηκε στην κατοχή του χρηματικά ποσά που υπολογίζονται σε δεκάδες χιλιάδες σέκελ , δολάρια και ευρώ, αφού υπέβαλε την κατάθεσή του, συνελήφθη και μετά τον Αφήσαν  ελεύθερο.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελιάς

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ