Μέρα μεσημέρι στο μετρό για τον Τσιτσιπά

by admin
1 views

Δεν είχα συνηθίσει να υπάρχει τόσος κόσμος που μιλά μόνο για τένις. Το έχω ζήσει σε διάφορες υπόγειες διαδρομές ανά την υφήλιο με “ποδοσφαιροκουβέντες”.

Τρεις νεαρές από τις ΗΠΑ παρά τους αποκλεισμούς των Κόκο Γκοφ, Ντάνιελ Κόλινς και Τέιλορ Φριτς, έδειχναν περισσότερο επιβαρυμένες από την τελευταία εμφάνιση του Ράφα Ναδάλ στα γαλλικά κορτ. «Δεν θα τον ξαναδούμε στο Ρολάν. Τι κρίμα!». Στο διπλανό κάθισμα ένας Βρετανός με τη φανέλα της εθνικής Σκωτίας με ιντρίγκαρε, οπότε χρησιμοποίησα τη μαγική φράση που δεν είναι «Σουσάμ άνοιξε», αλλά «Άντι Μάρεϊ». Έλαμψε και απάντησε: «Ακόμα ένα χρυσό. Ο Μάρεϊ δεν χάνει στους Ολυμπιακούς Αγώνες». Και αυτό είναι μια αλήθεια αν σκεφτεί κανείς, ότι είναι ο μοναδικός αθλητής που έχει πάρει δύο χρυσά στο μονό (σε Λονδίνο και Ρίο). Τώρα επιζητά άλλα ένα στο διπλό με πάρτενερ τον Νταν Έβανς, αυτό τον κοντούλη τον οποίο απέκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες στο δεύτερο γύρου του μονού ο Στεφ.

Οι Πολωνοί ήταν κάμποσοι στο βαγόνι και δεν χρειαζόταν να προκαλέσω κουβέντα. Το κεντρικό θέμα ήταν η Σβιόντεκ και έβγαζαν μια σιγουριά ότι έχουν το μετάλλιο στο τσεπάκι. «Το πρόβλημα είναι ότι δεν έπαιξε ο Χούργκατς για να πάρουμε άλλο ένα στο μεικτό», μου είπε ένας από αυτούς.

Ήμουν ο μοναδικός Έλληνας εκεί. Οπότε όταν ερωτήθην για την εθνικότητα και απάντησα, ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν η επωδός. Γνωστός σε όλους, σεβαστός για το ταλέντο του, πλην άπαντες θεωρούσαν ότι σήμερα θα φτάσει στο τέλος της η ολυμπιακή του συμμετοχή με αντίπαλο τον Τζόκοβιτς. Έχουν μια στατιστική που λέει 10 στα τελευταία 10 υπέρ του Νόλε για να στηρίξουν επιχείρημα. Όμως, εγώ επέμεινα ότι όλα είναι ανοικτά. Αυτή είναι η ευκαιρία του Στέφανου να φτάσει στο λεγόμενο turning point. Να νικήσει για πρώτη φορά τον Σέρβο μετά το 2019, να μπει επίσης για πρώτη φορά στη διεκδίκηση Ολυμπιακών μεταλλίων και να κάνει με μια σημαντική ψυχολογική ένεση την αντεπίθεσή του στο tour. Ευσεβής πόθος; Μπορεί. Το blockbuster παιχνίδι στις 19:00 απόψε από την ΕΡΤ1 και το Ertsports 2.

Χρήστος Σαράντος 

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ