Μέρα γιορτής για τις περιοχές Νatura – 32 χρόνια από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο

by admin
0 views

Tην επέτειο 32 χρόνων από τη δημιουργία του ευρωπαϊκού δικτύου Natura 2000, που αποτελεί το μεγαλύτερο δίκτυο προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο, γιορτάζει η περιβαλλοντική οργάνωση WWF δημοσιεύοντας ένα εντυπωσιακό βίντεο για το δίκτυο που αποτελεί ασπίδα προστασίας για τα απειλούμενα είδη και οικοτόπους της Ευρώπης.

Στην Ελλάδα το δίκτυο Natura 2000 εκτείνεται σε 446 περιοχές, οι οποίες καλύπτουν περίπου το 28% της χερσαίας και το 20% της θαλάσσιας έκτασης της, προστατεύοντας έναν μεγάλο αριθμό ειδών και οικοτόπων. Η χώρας μας αν και μικρή σε μέγεθος, ξεχωρίζει για την πλούσια βιοποικιλότητά της. Χιλιάδες διαφορετικά είδη φυτών και ζώων, πολλά από τα οποία δεν απαντώνται πουθενά αλλού στον κόσμο, αλλά και δεκάδες διαφορετικοί τύποι οικοτόπων, συνθέτουν το εντυπωσιακό «μωσαϊκό» της ελληνικής φύσης.

Μέρα γιορτής για τις περιοχές Νatura – 32 χρόνια από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου προστατευόμενων περιοχών στον κόσμοΜέρα γιορτής για τις περιοχές Νatura – 32 χρόνια από τη δημιουργία του μεγαλύτερου δικτύου προστατευόμενων περιοχών στον κόσμο

Τα οφέλη που προκύπτουν για τον άνθρωπο από την ορθή διαχείριση των περιοχών Natura 2000 είναι ανεκτίμητης αξίας: η προστασία της βιοποικιλότητας μας εξασφαλίζει τα υγιή εδάφη στα οποία καλλιεργούμε τροφή, την επικονίαση των φυτών, τις πρώτες ύλες για τις κατασκευές, τα ρούχα, και τα φάρμακα που χρησιμοποιούμε, το νερό που πίνουμε και τον αέρα που αναπνέουμε. Ταυτόχρονα διασφαλίζουμε ότι η φύση θα συνεχίσει να μας προστατεύει από ασθένειες και από τα ακραία φαινόμενα που προκαλεί η κλιματική κρίση.

Πηγή: WWF

Σχετική είδηση:

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ