Λ. Κατσέλη στο ERTNews: Αυτός είναι ο μόνος τρόπος για ενιαίο φορέα στην Αριστερά – Ο κ. Τσίπρας πρέπει να εμφανιστεί

by admin
2 views

Σε πρόσφατη συνέντευξή της στην εκπομπή UPDATE του ΕΡΤNews και στον δημοσιογράφο Κώστα Λασκαράτο, η πρώην υπουργός Λούκα Κατσέλη μίλησε για τις προκλήσεις της πολιτικής στην Ελλάδα, αναδεικνύοντας την ανάγκη για μια νέα προσέγγιση βασισμένη στο ήθος και στη συλλογικότητα.

«Η πολιτική είναι λειτούργημα,» τόνισε. «Όσοι εμπλεκόμαστε στον δημόσιο χώρο πρέπει να προβάλλουμε ήθος. Ο πολιτικός είναι πρότυπο, σαν τον δάσκαλο. Και σήμερα, το ήθος βάλλεται από παντού.»

Η κ. Κατσέλη υποστήριξε ότι η κρίση εμπιστοσύνης προς το πολιτικό σύστημα είναι πλέον γενικευμένη. «Δεν είναι θέμα ενός κόμματος. Είναι κρίση όλου του πολιτικού συστήματος, από τη Νέα Δημοκρατία μέχρι τα άκρα δεξιά και αριστερά. Υπάρχει βαθιά κρίση εμπιστοσύνης στο αντιπροσωπευτικό σύστημα.»

Επιπλέον, η κ. Κατσέλη αναφέρθηκε στη σημασία του πολιτικού διαλόγου, υπογραμμίζοντας ότι ο πολιτικός πρέπει να προσφέρει ελπίδα και να προωθεί τη συνεργασία, αντί να δημιουργεί διχασμούς. «Η τοξικότητα και η επιθετικότητα έχουν αυξηθεί τα τελευταία χρόνια λόγω της αβεβαιότητας. Όταν οι βουλευτές επιτίθενται ο ένας στον άλλον, αυτό το κλίμα περνάει στην κοινωνία και καταστρέφει τη δημοκρατία.»

Για τη μελλοντική πορεία της Ελλάδας, η Κατσέλη σημείωσε ότι χρειάζεται συγκεκριμένο όραμα και προγραμματισμός. «Συζητάμε πολύ λίγο για το πού θέλουμε να βρίσκεται η Ελλάδα σε δέκα χρόνια. Ποιες είναι οι προτεραιότητες για να βελτιώσουμε την οικονομία, την κοινωνία μας, την εθνική κυριαρχία;»

Σχετικά με το πολιτικό μέλλον, η πρώην υπουργός προέτρεψε τα κόμματα του προοδευτικού χώρου να ενωθούν και να παρουσιάσουν αξιόπιστες επιλογές στους πολίτες. «Η Ελλάδα χρειάζεται μια αξιωματική αντιπολίτευση που θα δίνει εναλλακτικές λύσεις. Είναι η μόνη ρεαλιστική λύση.»

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε και στον ρόλο του Αλέξη Τσίπρα, σημειώνοντας την ευθύνη του πρώην πρωθυπουργού στην ανασύνταξη του προοδευτικού χώρου: «Ο Αλέξης Τσίπρας έχει και εκείνος ευθύνη να εμφανιστεί ξανά στο πολιτικό προσκήνιο. Έχω συνεργαστεί με όλους και, φυσικά, έχω τις προτιμήσεις μου, αλλά δεν θα τις εκφράσω δημόσια. Αυτό που πρέπει να κάνει κάθε ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ είναι να θέσει τρεις βασικές ερωτήσεις: Τι έχει προσφέρει ο καθένας; Τι έργο έχει αφήσει; Και τι θέλει να κάνει στο μέλλον

Η κ. Κατσέλη έκλεισε τη συνέντευξή της με μια σαφή προειδοποίηση: «Εάν δεν υπάρξει ανασύνταξη, η δημοκρατία μας θα κινδυνεύσει. Πρέπει να δώσουμε στους πολίτες αξιόπιστες επιλογές για το μέλλον, αλλιώς θα χάσουμε το πιο πολύτιμο αγαθό μας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ