Λύκειο Ελληνίδων Βόλου ; «Πλι, γρουν, κνελ, χναρ, γιδ, βοδ, σκλι… σας αγαπώ πολύ!!!» Σήμερα στο “ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ”

by admin
2 views

Την ετήσια χορευτική παράσταση των παιδικών μαθητικών ομάδων παρουσιάζει το Λύκειο Ελληνίδων Βόλου, στο θέατρο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ» στην Άλλη Μεριά, την Τετάρτη 5 Ιουνίου και ώρα 8 το βράδυ.

Η καθιερωμένη ετήσια παράσταση των μικρών χορευτών αποτελεί μια εκδήλωση χαράς και συγκίνησης, όπου οι οικογένειές τους καμαρώνουν τις προσπάθειες στα πρώτα χορευτικά τους βήματα, επιβραβεύοντας τις προσπάθειές τους.

Από το 1974 πραγματοποιήθηκαν αμέτρητες αντίστοιχες παραστάσεις αρχικά στα κινηματοθέατρα της εποχής «Αττίκ» και «Αχίλλειον». Στη συνέχεια, από το 1986 που πρωτολειτούργησε το Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου φιλοξενήθηκαν εκεί όλες σχεδόν οι παραστάσεις του Λ.Ε.Β. και στο Θερινό της Ν. Ιωνίας τα τελευταία χρόνια, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά να βιώσουν τη χαρά του χορού, ντυμένα με τις παραδοσιακές φορεσιές και προσφέροντας θέαμα, μέσα σε πανδαισία χρωμάτων, ήχων και ρυθμού. Ατέλειωτες ομάδες και παραστάσεις, αφιερώματα σε πολλά θέματα της λαογραφίας πραγματοποιήθηκαν σε μια χρονική περίοδο 48 χρόνων, με τη συμμετοχή πολλών μικρών Βολιωτών.

Φέτος, φιλοξενούμαστε στο θέατρο «ΑΞΙΟΝ ΕΣΤΙ», στην Άλλη Μεριά. Σ’ ένα σαγηνευτικό τοπίο, με φόντο από τη μια πλευρά τα χωριά του Πηλίου και από την άλλη την πόλη του Βόλου, οι μικροί χορευτές θα χορέψουν για τους δικούς τους ανθρώπους και τους φίλους τους, δίνοντας το στίγμα της εκπαίδευσής τους, που έγινε στη διάρκεια αυτής της χρονιάς πάνω στην αγαπημένη τους δραστηριότητα

Η φετινή παράσταση είναι αφιερωμένη στα ζώα, τους διαχρονικούς φίλους του ανθρώπου και έχει τίτλο «πλι, γρουν, κνελ, χναρ, γιδ, βοδ, σκλι… σας αγαπώ πολύ!!!». Θα παρουσιαστούν χοροί από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία, τη Θράκη, την Κρήτη, τη Μακεδονία και τα Νησιά του Ιονίου.

Διδασκαλία χορών: Θανάσης Μπέας.

Η ορχήστρα που πλαισιώνει την εκδήλωση απαρτίζεται από νέους μουσικούς: Aντώνης Βαγενάς (λαούτο), Δημήτρης Παπαπέτρος (κλαρίνο) και Αναστασία Λύτρα (κρουστά). Τραγούδι: Αρετή Κατσαγεωργίου. Αφήγηση μύθων του Αισώπου: Μάρω Αισώπου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους

Περισσότερα Εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ