ΛΑΡΚΟ: Σύσκεψη φορέων για την επαναλειτουργία και τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας

by admin
7 views

Σε ευρεία σύσκεψη καλούν τα σωματεία εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ την Τετάρτη 3 Ιουλίου στις 8.30μμ στο γήπεδο μπάσκετ του οικισμού ΛΑΡΚΟ, με αποδέκτες της πρόσκλησης συνδικαλιστικούς φορείς, κατοίκους της περιοχής και λαϊκούς φορείς, όπως υπογραμμίζουν. Στη σχετική ανακοίνωση τονίζουν πως: «Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ θέλουμε δουλειά, καμίνια μηχανές να ανάψουνε ξανά» και απορρίπτουν το σχετικό νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Αναφέρουν μεταξύ άλλων πως «Το χρέος στην ΔΕΗ προήλθε από την υπερτιμολόγιση που γινόταν με έγκριση των Κυβερνήσεων. Εάν γίνει λογαριασμός με τιμή ενέργειας ανάλογη άλλων ενεργοβόρων επιχειρήσεων, η ΔΕΗ χρωστάει στην ΛΑΡΚΟ πάνω από 100 εκατομμύρια ευρώ. Ουδέποτε υπήρξε ανάγκη καταβολής μισθοδοσίας από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Στην περίοδο της ειδικής διαχείρισης το προϊόν που με την εργασία μας παράχθηκε και πουλήθηκε έφερε έσοδα πάνω από 380 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η μισθοδοσία μας μέχρι σήμερα δεν έχει ξεπεράσει τα 70 εκατομμύρια ευρώ συνολικά. Τα 110 εκατομμύρια ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό κάλυψαν το τριπλασιασμό του κόστους παραγωγής που ήρθε ως αποτέλεσμα του σχεδίου “εκκαθάριση εν λειτουργία”».

Ταυτόχρονα τα σωματεία της ΛΑΡΚΟ ανοίγουν συνολικά ζητήματα βιωσιμότητας της περιοχής και επισημαίνουν: «Τους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ μας απολύουν. Τους αγρότες της Κωπαΐδας τους κατέστρεψαν με την ανυδρία. Τους κτηνοτρόφους της Λοκρίδας δεν τους έχουν αποζημιώσει για τη θανάτωση των ζώων από την αρρώστια της ευλογιάς.
Οι ελαιοπαραγωγοί δεν πήραν ούτε ένα ευρώ για την περσινή ακαρπία και η νέα σεζόν δεν πάει καλά.

Τους ελεύθερους επαγγελματίες σταθερά τους φόροληστεύουν και τους κλείνουν. Στον Άγιο Κωνσταντίνο έκοψαν κορδέλες, τους οδήγησαν να χρεωθούν και τώρα εξυπηρετώντας τους εφοπλιστές σταμάτησαν μετά από 180 χρόνια τις ακτοπλοϊκές γραμμές στις Σποράδες. Η ακρίβεια τσακίζει κόκαλα, τα μεροκάματα και οι συντάξεις δεν φτάνουν ούτε για τον μισό μήνα. Τα νέα παιδιά μεταναστεύουν και η δημογραφική κατάσταση είναι απελπιστική.

Ισχυροποιούμε το μετώπου υπεράσπισης του τόπο μας. Διεκδικούμε: Μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ. Μην απολυθούν οι εργαζόμενοι.Να αποζημιωθούν οι αγρότες της Κωπαΐδας από την ενυδρεία, της Λοκρίδας από την ακαρπία ελιάς. Να αποζημιωθούν οι κτηνοτρόφοι από την αρρώστια της ευλογιάς. Να ανοίξει η ακτοπλοϊκή γραμμή από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς τις Σποράδες και να σταματήσει η φοροληστεία στους ελεύθερους επαγγελματίες».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα Εδω

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ