Λίβανος: Το Ισραήλ διακόπτει το ρεύμα και το νερό μετά τον βομβαρδισμό

by admin
6 views

Ο ισραηλινός στρατός διέκοψε την παροχή ρεύματος και νερού σε μεγάλη μερίδα του πληθυσμού της περιοχής Marjayoun και των περιχώρων της στο νότιο Λίβανο, μετά τον βομβαρδισμό του, για πρώτη φορά από την έναρξη του πολέμου, του σταθμού διανομής ηλεκτρικής ενέργειας στη Marjayoun, που τροφοδοτεί και αντλιοστάσια νερού, στον ρυθμό της συνεχούς ανταλλαγής πυρών με τη «Χεζμπολάχ», και οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν την προετοιμασία τους για να πολεμήσουν στον Λίβανο, εκπαιδεύοντας εφεδρικές δυνάμεις.

Ο ισραηλινός βομβαρδισμός προκάλεσε εκτεταμένες ζημιές στον σταθμό διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, που βρίσκεται στην πεδιάδα Jdeidet Marjayoun είναι ένας σταθμός που τροφοδοτεί πολλές πόλεις στην περιοχή Marjayoun, συμπεριλαμβανομένης της πόλης Jdeidet Marjayoun, της πόλης Khiam και των χωριών Arqoub. Προμηθεύει επίσης αντλιοστάσια νερού στην περιοχή, συμπεριλαμβανομένου του αντλιοστασίου Wazzani.

Πηγές πεδίου στο Jdeidet Marjayoun είπαν στη εφημερίδα  Asharq Al-Awsat ό,τι 15 βλήματα πυροβολικού στόχευσαν τον σταθμό, 12 από τις οποίες εξερράγησαν, ενώ άλλες 3 οβίδες δεν εξερράγησαν. Οι πηγές ανέφεραν ότι τέσσερις οβίδες στόχευσαν τον μεγαλύτερο μετασχηματιστή ηλεκτρικής ενέργειας του σταθμού, προκαλώντας σοβαρές ζημιές και διαρροή πετρελαίου από αυτόν.

Οι πηγές ανέφεραν ότι το ηλεκτρικό ρεύμα είχε διακοπεί πλήρως σε όλα τα σημεία της περιοχής και η παροχή νερού, επισημαίνοντας ότι πριν από τους βομβαρδισμούς «η περιοχή τροφοδοτείτο με περίπου τέσσερις ώρες ηλεκτρικού ρεύματος καθημερινά, ενώ σήμερα, έχει γίνει πλήρως εξαρτημένη από τη συνδρομή ηλεκτρικής ενέργειας στην Jdeidet Marjayoun και στα περίχωρά της».

Η Electricité du Liban Corporation ανακοίνωσε, σε δήλωσή της, ότι «στην τελευταία σειρά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων από τον ισραηλινό εχθρό στα δίκτυα και τις εγκαταστάσεις της εταιρείας, το βράδυ του Σαββάτου, ο σταθμός Marjayoun στοχοποιήθηκε με πολλές οβίδες πυροβολικού, οι οποίες οδήγησαν σε σοβαρές ζημιές σε αυτό, επηρεάζοντας τους μετασχηματιστές, τις κυψέλες και τα δίκτυα τάνυσης, και επομένως εκτός λειτουργίας. Επισήμανε ότι η εταιρεία «αξιολογεί αυτήν τη στιγμή την τεχνική κατάσταση του σταθμού. Και θα ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα».

Αυτό που είναι εντυπωσιακό με αυτή τη στόχευση είναι ότι για πρώτη φορά, ο ισραηλινός στρατός βομβάρδισε με πυροβολικό μια βαθιά περιοχή δίπλα σε περιοχές που υποτίθεται ότι είναι ασφαλείς και φιλοξενούν εκτοπισμένους, όπως η πόλη Jdeidet Marjayoun και η πόλη Dibbin, η οποία βρίσκονται δίπλα στον ηλεκτροπαραγωγικό σταθμό, ο οποίος προκάλεσε φόβους κατοίκων και εκτοπισμένων, σύμφωνα με τις πηγές, σημειώνοντας ότι η στόχευση Η προηγούμενη εκτεινόταν κατά μήκος της πεδιάδας Khiam, περίπου 5 χιλιόμετρα από εκείνο το σημείο, που είναι γεωργικές και ακατοίκητες περιοχές .

Από την άλλη πλευρά, η Χεζμπολάχ ανακοίνωσε, ότι στόχευσε με πυραυλικά όπλα μια ανάπτυξη Ισραηλινών στρατιωτών στην περιοχή γύρω από την τοποθεσία Χαντάμπ Γιαρίν. Ανακοίνωσε επίσης ότι τα Dronew της  «εξαπέλυσαν αεροπορική επίθεση με μια μοίρα επιθετικών drones στο νεοσύστατο αρχηγείο της 91ης Μεραρχίας στο Illit, στοχεύοντας τα μέρη όπου διαμένουν οι αξιωματικοί και οι στρατιώτες της και επιβεβαιώθηκαν απώλειες», ως απάντηση σε μια στόχευση, το Σάββατο στην πόλη Arnoun του Λίβανου ισχυρίστηκε επίσης ότι «άλλη μια στόχευση στρατιωτών στην περιοχή Ruwaisat al-Alam στους κατεχόμενους λόφους Kfar Shuba του Λιβάνου».

Πηγή Asharq Al-Awsat

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας 

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ