Λίβανος: Εννέα νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Σεμπάα – Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους

by admin
1 views

Εννέα άνθρωποι από την ίδια οικογένεια, μεταξύ των οποίων 4 παιδιά, σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που έγινε γύρω στις 3:00 σήμερα τα ξημερώματα τοπική ώρα στη μεθοριακή πόλη Σεμπάα στον νότιο Λίβανο, δήλωσε ο δήμαρχός της Μοχάμαντ Σάαμπ στο Reuters.

Παράλληλα το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA μετέδωσε ότι 5 Σύροι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ισραηλινή επιδρομή που είχε στόχο στρατιωτική εγκατάσταση στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα στην ύπαιθρο της συριακής πρωτεύουσας Δαμασκού.

Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 153

Η κυβέρνηση του Ισραήλ δεσμεύτηκε την Πέμπτη πως δεν θα σταματήσει τον πόλεμο με το κίνημα Χεζμπολάχ πριν από «τη νίκη» ενώ οι μαζικοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί συνεχίστηκαν για τέταρτη συνεχόμενη ημέρα σε ανατολικούς και νότιους τομείς του Λιβάνου.

Λίβανος: Εννέα νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Σεμπάα – Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους
(AP Photo/Baz Ratner)

Έγιναν δεκάδες πλήγματα εναντίον θέσεων της Χεζμπολάχ, η οποία άνοιξε μέτωπο με το Ισραήλ την επομένη της άνευ προηγουμένου εφόδου της Χαμάς στο νότιο τμήμα της ισραηλινής επικράτειας την 7η Οκτωβρίου. Το λιβανικό κίνημα ορκίζεται πως θα συνεχίσει τη δράση του «ως το τέλος της επίθεσης στη Γάζα».

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας του Λιβάνου, οι χθεσινοί αεροπορικοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους και τραυμάτισαν άλλους 153.

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ανακοίνωσαν πως εξαπέλυσαν «πλήγματα ακριβείας» στη Βηρυτό και σκότωσαν τον διοικητή μονάδας της Χεζμπολάx που χειρίζεται τα drones της, τον Μοχάμεντ Σρουρ. Το σιιτικό κίνημα επιβεβαίωσε τον θάνατό του χθες βράδυ.

Ανέφεραν ακόμη πως έπληξαν 75 στρατιωτικούς στόχους, θέσεις της Χεζμπολάχ, στον νότιο και στον ανατολικό Λίβανο, ενώ το βράδυ τόνισαν πως εξακολουθούσαν τους βομβαρδισμούς στον νότιο Λίβανο.

Σημείωσαν πως εξαπολύθηκαν δεκάδες ρουκέτες, πύραυλοι και drones από τον Λίβανο εναντίον του Ισραήλ χθες.

Λίβανος: Εννέα νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Σεμπάα – Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπουςΛίβανος: Εννέα νεκροί σε ισραηλινό πλήγμα στην πόλη Σεμπάα – Οι χθεσινοί βομβαρδισμοί στοίχισαν τη ζωή σε 92 ανθρώπους
(AP Photo/Bilal Hussein, File)

Η Χεζμπολάχ από την πλευρά της ανέφερε πως εκτόξευσε κάπου εκατό ρουκέτες εναντίον των πόλεων Σαφέντ και Χάιφα, στο βόρειο Ισραήλ.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί, που έχουν σκοτώσει πάνω από εφτακόσιους ανθρώπους από τη Δευτέρα, συμπεριλαμβανομένων εκατοντάδων αμάχων, ανάγκασαν πάνω από 90.000 ανθρώπους να φύγουν στον Λίβανο, κατά τον ΟΗΕ. Πάνω από 31.000 πολίτες της χώρας κατέφυγαν στη ρημαγμένη από τον πόλεμο Συρία, σύμφωνα με τη Βηρυτό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος


Περισσότερα εδώ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ